Esti Kornél koncert Dél-Komáromban

Esti Kornél koncert Dél-Komáromban

2021. szeptember 4-én, szombaton 20.00 órakor a dél-komáromi Czibor Zoltán Városi Sporttelep műfüves pályája melletti területen ad koncertet az Esti Kornél.

A belépés ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

Az Esti Kornélt 2006 nyarán alapította néhány mezőtúri fiatal egy önkényesen próbateremmé átalakított garázsban. Karrierjük elején felléptek a bécsi International Live Award középdöntőjében, 2010-ben pedig ők voltak a Kispál és a Borz előzenekara a Szigetes búcsúkoncerten. 2012-ben pozitívan jöttek ki egy énekescseréből, 2014-ben pedig megjelent a harmadik, Ne félj című nagylemezük, mellyel az ország összes nagyobb klubjában és fesztiválján megfordultak. 2015-ben a Fishing On Orfű fesztivál nagyszínpadát egyik leghíresebb számuk után Boldogság, te kurva színpadnak nevezték el, a közönség szavazata alapján. 2016-ban beválogatták őket a Nagy-Szín-Pad! mezőnyébe, ekkor jelent meg negyedik nagylemezük, az Éjszaka van. 2017-ben teltház előtt játszottak a MüPa Fesztiválszínház termében és az Akvárium Klub nagytermében is. 2018-ban jelent az Eltűnt idő című lemezük, melynek bemutatóját az A38-on tartották egymást követő három este. 2019-ben egy újabb teltházas Akvárium Klubos koncert és egy országos tavaszi lemezbemutató turné után szinte az összes nagy nyári fesztiválon felléptek. Az évet a MüPa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében zárták karrierjük eddigi legnagyszabásúbb koncertjével. 2020-at egy teltházas Akvárium NagyHall koncerttel kezdték, márciusban pedig a MüPás műsort mutatták be Pécsen a Kodály Központban. 2020 decemberében jelent meg karrierjük eddigi legnagyszabásúbb kiadványa, az Itt maradtam az éjszakában, amin korábbi dalaikat értelmezték át és szólaltatták meg olyan közreműködők segítségével, mint iamyank, Csernovszky Márk zongoraművész, a Soharóza kórus és a Heureka Pop Orchestra kamarazenekar. A 15 számos album mellett Bátori Gábor ’jim’ (sinco) készített egyórás filmet Ember Márk színművész és a zenekar főszereplésével. A zenekar 2021-ben ünnepli fennállásának 15. évfordulóját.

ATEMPO.sk