Hang-lélek-hagyomány - Lovász Irén Esztergomban

Hang-lélek-hagyomány - Lovász Irén Esztergomban

2021. szeptember 10-én, pénteken 17.00 órakor Lovász Irén mutatja be Hang-lélek-hagyomány című műsorát az esztergomi Szentgyörgymezői Olvasókörben.

A részvételi díj 1000 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

"Lovász Irén Kossuth –díjas Érdemes Művész, népdalénekes, néprajzkutató, egyetemi docens több, mint tíz éve foglalkozik a dalolás terapikus lehetőségeivel. Ezt tükrözi nagy sikerű Gyógyító hangok c. lemez sorozata, hazai és nemzetközi kutatásai, zeneterápiás egyetemi előadásai, valamint több, mint tíz éve működő dalolóköre. Az évek során kikísérletezte, kidolgozta és folyamatosan alkalmazza saját hangterápiás elméletét és módszerét, mely a magyar néphagyományban gyökerezik, de más archaikus kultúrák tudására, éneklési gyakorlatára, valamint nemzetközi kutatásokra és saját tapasztalataira épül.

Az esztergomi közönségnek is lehetősége van a rendszeres közös dalolás jótékony hatásainak megtapasztalására: az éneklés testi-lelki öröméért, egészségünk és harmóniánk fenntartásáért, az ősök hagyatékának megismeréséért, hagyományainkban és önmagunkban rejlő értékek és erők felfedezéséért rendszeresen találkozhatnak közösen dalolni!"

ATEMPO.sk