TáncPódium - Szlovákiai Magyar Néptáncosok Szakmai Minősítő Gálája Zselízen - szombati program

2021. szeptember 11-én, szombaton folytatódik a Szlovákiai Magyar Néptáncosok Szakmai Minősítő Gálájának 1. fordulója Zselízen, a Városi Művelődési Központban.

További fordulók még Borsiban és Somorján lesznek megtartva.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

A résztvevő együttesek közt található a Sendergő Néptáncegyüttes, a Kis Sendergő, a Rakonca Néptáncegyüttes, a Kincső Táncegyüttes, a Mátyus néptánccsoport és még mások...

Program

Szeptember 11. (Szombat)

09.00 - 12.30 verbunk tanulás
10.00 - 12.30 szakmai értékelés
12.30 - 14.00 ebéd
14.00 - 16.00 felkészülés, öltözés
16.00 - 16.30 felvonulás
16.30 - 17.00 verbuválás
17.00 - 19.00 Gálaműsor
21.00 - 24.00 táncház

A TáncPódium zselízi fordulóján pénteken, a Sárarany Zenekar lesz a fesztivál központi zenekara, illetve egy négytagú szakmai zsűri fogja értékelni a látott produkciókat.

Szombaton az Erdőfű és a Gereben Zenekar biztosítja a talpalávalót.


A Táncpódium zselízi fordulójának zsűri tagjai:

Farkas Lilla
Néptáncpedagógus, a Gyulai Erkel Ferenc AMI tanára, a Békés Megyei Néptáncosok Szövetségének elnöke és az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület szakmai elnökségének tagja.

Mgr. Katarína Babčáková, PhD.
Néptánc és drámapedagógus, etnokoreológus, etnográfus, a Národné osvetové centrum folklór és folklorizmussal foglalkozó osztályának vezetője.

Busai Norbert
Táncház díjas, néptáncpedagógus, Örökös Aranysarkantyús táncos, a Népművészet Ifjú Mestere

Kupec Mihály
Néptáncpedagógus, Kassa megye kulturális központjának igazgatója, az Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes művészeti vezetője, Magyar Arany érdemkereszt kitüntetettje, a Martin György Néptáncszövetség Művészeti vezetői nívódíj tulajdonosa.

A Táncfórum – Szlovákiai Magyar Néptáncosok Szakmai Egyesülete meghirdeti a TáncPódium – Szlovákiai Magyar Néptáncosok Szakmai Minősítő Gáláját. Kezdeményezésünkkel a szlovákiai magyar néptáncosok szakmai közösségében felmerült hiányt, űrt kívánja betölteni. A legkisebb tánccsoportoktól a legnagyobb műhelyekig mindenkinek lehetősége nyílik egy szakmai alapokon nyugvó, többfordulós minősítő rendezvényen megmutatnia magát. A háromfordulós rendszernek hála a kisebb – esetleg kezdő – együttesek is szakmai visszaigazolást kapnak és fejlődési lehetőséghez jutnak jelentős, országos rendezvények keretein belül. A döntőt megelőző fordulók során az előzsűrizés célja kizárólag a mezőny feltérképezése. A minősítés nyilvános, azon az egyesületi tagságtól függetlenül minden szlovákiai magyar együttes részt vehet, mely vállalja a kiírás szerinti megmérettetést.

A TáncPódium – Szlovákiai Magyar Néptáncosok Szakmai Minősítő Gáláján részt vevő együttesek az alábbi minősítési eredményeket érhetik el:

I. forduló:

- „RÉSZT VETT”
- „MINŐSÜLT EGYÜTTES”

II. forduló:

- „KIVÁLÓAN MINŐSÜLT EGYÜTTES”

III. forduló:

- „A 2021/22-es ÉV NÍVÓDÍJAS TÁNCEGYÜTTESE”

I. forduló helyszínei

Zselíz - 2021. szeptember 10–11.
Borsi - 2021. október 15–16.
Somorja - 2021. október 22–23.

ATEMPO.sk