Kaland - a Thália Színház előadása Seress Zoltánnal Tiszaújvárosban

Kaland - a Thália Színház előadása Seress Zoltánnal

2021. október 30-án, szombaton 19.00 órától lesz látható Márai Sándor Kaland című színműve a kassai Thália Színház előadásában a Színház Határok Nélkül sorozat keretében a tiszaújvárosi Derkovits Művelődési Központban.

Az előadást Beke Sándor, a Thália Színház társalapítója rendezte. Dr. Kádár Péter szerepében a Jászai Mari-díjas Seress Zoltánt láthatjuk (a tavaly elhunyt Kelemen Csaba helyett).

Belépő 3000 forint, kedvezményes 2500 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Dr. Kádár Péter professzor minden tekintetben sikeres. Igazgatói kinevezés, előkelő magánpraxis, ifjú feleség, kiváló munkatársak. Azonban néhány óra leforgása alatt kellemetlen meglepetésben lesz része orvosként is, férfiként is. Nem is sejti, hogy amíg őt ünneplik, addig hűségesnek hitt kollégája szökésre készül feleségével, Annával. Kádár elengedi Annát? Hol van a harmónia a szakmai sikerek és a magánélet között?

 

 

A Kalandnak, Márai Sándor legsikeresebb színpadi művének az ősbemutatója 1940-ben volt Budapesten a Nemzeti Színház Kamaraszínházában. Aztán több mint háromszázszor játszották, sőt filmváltozata is született.

Jogosan merül fel a kérdés: miben rejlik ennek az egyetlen helyszínen néhány óra alatt lejátszódó drámának a sikere? Márai úgy írta meg a történetet, hogy a cselekmény során valamennyi szereplő élete megváltozik. A Kaland a szerelem, a hűség és a hűtlenség, a karrier és a hivatástudat, a siker és a bukás drámája.

 

ATEMPO.sk
Fotó: Spirit Színház