A kőszívű ember fiai - a Magyarock Dalszínház történelmi musicalje Dél-Komáromban

A kőszívű ember fiai - a Magyarock Dalszínház történelmi musicalje Dél-Komáromban

2022. július 2-án, szombaton 20.30-tól Dél-Komáromban, a Monostori Erődben mutatja be a Magyarock Dalszínház Jókai Mór - Másik-Medveczky-Vizeli A kőszívű ember fiai című történelmi musicaljét.

Belépő 3900 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

A történelmi musical a 19. századba, a szabadságharc idejére röpít minket. A mű főszereplői a Baradlay család tagjai. A császárpárti Baradlay Kázmér özvegye, szembeszegülve férje végakaratával, jó magyarnak, boldog embernek szeretné látni a fiait. Hazahívja legidősebb fiát, Ödönt Pétervárról, Richardot és Jenőt Bécsből. Kitört a forradalom. A forradalmár lelkületű Baradlayné biztatására fiai apjuk végakarata ellenére, 1848 ügye mellé állnak. A leggyengébbnek tűnő, fényes pálya előtt álló Jenő a szabadságharc leverése után az életét is feláldozza bátyjaiért. A műben - ahogyan a valós életben is - a hazaszeretet, a testvéri és szülői önfeláldozás és a becsület mellett az árulás, az erkölcstelenség, a bosszú irányítja az embereket és a történelmet egyaránt.

 

Főbb szerepekben:

Nagy Anikó
Csengeri Attila
Derzsi György
Balogh Gábor
Makrai Pál
Gerdesits Ferenc
Laklóth Aladár
Kuczmann Ágnes
Másik Lehel
Bodnár Vivien
Tóth Renáta
Barabás Kiss Zoltán

ATEMPO.sk