Kinizsi, a nép fia – pénteken is rockmusical Vadkerti Imre főszereplésével a Siklósi Várban

2022. augusztus 5-én, pénteken 20.30-tól mutatják be a Siklósi Várszínházban Szentgyörgyváry Péter-Balásy Szabolcs Kinizsi, a nép fia című két felvonásos rockmusicalt.

A darab főszereplője, Kinizsi Pál szerepében, a felvidéki kétszeres Harmónia-díjas, Traditione-díjas, Külhoni Magyarságért díjas Vadkerti Imre.

A zenés mű egy 6 fős tánckar, 9 főszereplő, további 48 előadó (innovációs popkórus és énekegyüttes) segítségével (összesen 57 előadó) közreműködésével kerül bemutatásra.

Belépő 4990 és 7500 forint között kapható. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Kinizsi Pál az egyetlen vesztes csata nélküli magyar hadvezér volt, aki Mátyás királysága alatt vált európai hírű magyar hőssé. A humoros, vicces történelmi kompozíció, megidézi a 15. századi magyar királyi udvar "vásári komédiás" hangulatát. A rockmusical célja, a magyar történelem egy kis szeletének bemutatása, felelevenítése, a mai kor adta technikai lehetőségek igénybevételével. A magyar színházi szakma jeles és feltörekvő hazai képviselőinek segítségével, a darab első pillanatától fogva formálódik, a pozitív hős alakja, mindemellett a történet egésze 21. századi "rockzenei" köntösbe öltöztetett, szórakoztató, humoros zenés színházi élményben kristályosodva mutat, kiemelt emberi példát, a mai rohanó, depressziót generáló világban.

 

Szereposztás

Kinizsi Pál: VADKERTI IMRE
Mátyás király: SASVÁRI SÁNDOR
Szelim, begler bég: CSENGERI ATTILA
Mesélő: BELEZNAY ENDRE
Gergő, Kinizsi fogadott testvére: GÖTZ ATTILA
Anna, Benigna dadája: GYÖRFI ANNA
Öreg Kinizsi: RUDÁN JOE
Benigna, Kinizsi szerelme: KUSNYÉR ANNA
Magyar Balázs: SZENTGYÖRGYVÁRY PÉTER
Bárók: VIVAT BACCHUS énekegyüttes
Nép: VOISINGERS énekegyüttes

Írta: Szentgyörgyváry Péter
Zenéjét szerezte: Balásy Szabolcs
Rendezte: Beleznay Endre

ATEMPO.sk