Parno Graszt koncert Győrött

Parno Graszt koncert Győrött

2023. január 13-án, pénteken 20:30-kor veszi kezdetét az egyik legeredetibb, legnépszerűbb tradicionális cigány zenét játszó Parno Graszt együttes koncertje a győri Bridge Klubban.

Koncertjeiken a semmihez sem fogható dinamikus előadásmódjukkal, a színpadról leáramló energiájukkal jellemzően szinte „felrobbantják a nézőteret”. Bejárták szinte az egész világot, koncerteztek Európa szinte összes, Ázsia több országában, többször az USA-ban és Mexikóban.

A közel 30 éve létező banda igazán 2002-ben robbant be a köztudatba, amikor első lemezük a „Rávágok a zongorára” az európai rádiók által összeállított World Music Chart Europe 7. helyére lőtte be magát, ezt a bravúrt sikerült 2019-ben megismételni, amikor is a legutolsó, „Már nem szédülök” lemezüket a 3. helyre szavazták be a listára a világzenei rádiósok.

Most a hét fős zenekarként játszanak, amelynek tagjai egy családot alkotnak - hiszen szegről-végről mindenki mindenkinek rokona - alapvetően autentikus cigányzenét játszik, de számtalan népszerű saját szerzeményük, illetve egyedi feldolgozásaik is vannak. A banda 2016-ban bejutott „A Dal” Eurovizíós Dalfesztivál válogatójának döntőjébe, ami hozzá segítette őket, hogy nevük ma már nem csak külföldön, hanem Magyarországon is ismerősen csengjen a szélesebb közönség számára

A belépőjegy ára 4000 forint. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. Az esemény az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően kerül megrendezésre.

ATEMPO.sk