Rimaszombati Városnapok 2023-ban - szombati program

2023. május  6-án, pénteken 10.00 órakor folytatódnak a 2023-as Rimaszombati Városnapok, ahol a színpadon tánc- és folklórcsoportok, énekesek és a helyi diákság műsorai váltják egymást a rimaszombati Fő téren, a házigazda pedig Cyril Žolnír lesz.

A kultúrműsor keretében fellép a Čisté duše tánccsoport és a Lieščina folklórcsoport, de láthatjuk Rigó Mónikát, Majselfet és a Smola a hruškyt is.

Rigó Mónika 1980 szeptemberében született Somorján. Tizenkét évesen már egyházi dalokat énekelt a templomban, majd úgy tizenöt éves lehetett, amikor a kezébe került Bangó Margit hanglemeze. Ezek a csodálatos nóták elbűvölték, rádöbbent, hogy ez a műfaj áll hozzá a legközelebb és ettől kezdve főleg cigány dalokat énekelt. A nagymagyari Romafesztiválon is Bangó Margit dalait adta elő, ahol felfigyelt rá az egyik szervező, aki fiatal tehetségeket karolt fel . Segítségével eljutott Mónika Budapestre, ahol bemutatták a művésznőnek, aki a tanítványává fogadta.

A Fő téren zajló események mellett kísérőrendezvényként a szintén részt lehet venni a párhuzamosan megrendezett tavaszi vásáron is.

Mindenkit szeretettel vár a rendezőség a Rimaszombati Városnapokra.

 

Program

Május 6. (szombat)

10.00 A város a gyerekeknek - Johnny Mečoch táncos és koreográfus Perfecto Show műsora - eredeti hip-hop fellépés, tánckoreográfiák, tánciskola, táncverseny
11:30 Bluetrend country

ATEMPO.sk