Rammstein ráadás-koncert Budapesten

Rammstein ráadás-koncert Budapesten

2023. július 12-én, szerdán este a világhírű német rockcsapat, a Rammstein újra koncert ad Budapesten, a Puskás Arénában új európai stadionturnéja keretében.

Kapunyitás 16.30-kor, kedés 19.15-kor. Az előzenekar, az Abélard.

A hard rockot és az indusztriális metált az elektronikával vegyítő, provokatív szövegeiről és pirotechnikai show-jairól ismert Rammstein legutóbb 2011-ben járt Magyarországon, akkor a Papp László Budapest Sportarénában lépett fel. 

A Rammstein hatalmas színpadot épít a turnéhelyszíneken, és a csapat hagyományaihoz híven a show bővelkedik pirotechnikai megoldásokban.

60 óra egy színpad építéséhez? - videón egy Rammstein koncert előkészületei

Az 1994-ben alakult Rammstein rendkívül látványos koncertjeiről híres: a tagok rendszeresen szájhoz erősíthető lángszórót használnak az előadások alatt, Till Lindemann úgy énekel, hogy közben "ég" karhoz erősített lángszórók segítségével, és gyakran kapnak lángra mikrofonok, gitárok, billentyűk, szikrákat szórnak csizmák és dobverők.

 

 

Az együttes eddig nyolc stúdióalbumot készített: a Herzeleid 1995-ben, a Sehnsucht 1997-ben, a Mutter 2001-ben, a Reise, Reise 2004-ben, a Rosenrot 2005-ben, a Liebe ist für alle da 2009-ben, egy cím nélküli anyag 2019-ben, a Zeit pedig idén jelent meg.

A Rammsteinben Till Lindemann (ének, szájharmonika), Richard Kruspe (gitár, vokál), Paul Landers (gitár, vokál), Oliver Riedel (basszusgitár), Christoph Schneider (dob, ütőhangszerek) és Christian "Flake" Lorenz (billentyűs hangszerek, trombita) szerepel.

VIDEÓ: Ilyen lenne, ha a Rammstein bossa novában nyomná legnagyobb slágerét - Du Hast

ATEMPO.sk