Harmatozzatok égi magasok - Méry Rebeka karácsonyi koncertje Budapesten

2023. december 2-án, szombaton 17.00 órától Harmatozzatok égi magasok címmel Méry Rebeka Junior Prima-díjas népi énekes-előadóművész karácsonyi koncertjére kerül sor Budapesten, a Márai Sándor Művelődési Házban (MáraiKult).

A műsor a felföldi népzenei tájegység (szlovákiai magyarság és Észak-Magyarország) területein gyűjtött adventi és karácsonyi népénekekből és népdalokból merítkezik.

A felvidéki Méry Rebeka is Junior Prima Díjat kapott – ők a Népművészet és Közművelődés kategória díjaztottjai 2023-ban

Az eseményre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

"Harmatozzatok egek onnan felülről - Rorate caeli de super " - ahogyan az adventi hajnali misék éneke szól, kezdjük zenei műsorunkat is. Az adventi időszakkal, advent első vasárnapjával kezdődik meg az új egyházi év is. Ebben az időszakban számos népének ismert, ami már a karácsonyi ünnepre hangolódást készíti elő lelkünkben. A vallásos zenei anyagből érkezünk meg a pásztorhagyományok világába, ugyanis karácsonyi ünnepkörünk gazdag betlehemes, mendikálós népdalokban és táncdallamokban is. Az énekes zenei anyagot a felföldi hagyományban használt jellegzetes hangszerelés színesíteni: hegedű, duda, citera, palóc furulya. A műsorban számos felföldi gyűjtésből merítkező instrumentális dallam is hallható majd.

 

Közreműködik:

MÉRY REBEKA - ének, citera
TAKÁCS BORBÁLA - hegedű
KONRÁD VIKTOR - palóc furulya, duda

ATEMPO.sk