A Dalinda énekegyüttes is koncertet ad Esztergomban a magyar kultúra napja alkalmából

2024. január 22-én, hétfőn 18.00 órakor kezdődik a magyar kultúra napja alkalmából Esztergomban szervezett eseménysorozat egyik állomása, a Rendkívüli Irodalmi Kávézó Reichert Gábor irodalomtörténész vezetésével a helyi Szentgyörgymezői Olvasókör épületében.

A vendégek: Dalinda a capella énekegyüttes és Szabó T. Anna, József Attila-díjas magyar költő, műfordító, író.

A Dalinda a capella trió énekesnői Nádasdy Fanni, Paár Julianna és Tímár Sára - mindannyian a magyar népzene elkötelezettjei.

Zeneiségükben mégis arra törekednek, hogy a népdalokhoz szükséges hiteles, ösztönös éneklési stílust modern formában, több szólamban, érzékenyen átdolgozva vigyék színpadra.

Dalaik közös emberi tapasztalatokról szólnak, hiszen a népdalaink a mindannyiunkat érintő, kollektív érzések, gondolatok hordozói. Önkifejezésünk legtisztább forrása.

A formáció gondolata 2015-ben született meg. Számos nép-és világzenei projekt élményéből, tapasztalatából, évek közös munkája során kristályosodott ki a Dalinda. Az elmúlt nyolc évben megfordultak a legnagyobb magyarországi koncerttermekben, külföldi fesztiválokon, 2020 februárjában pedig Indiában képviselték az ethno a capella műfaját.

A belépés díjmentes. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

ATEMPO.sk