A falu rossza – előadás Kassán - Szepsi Cs.M. bérlet

2016. október 19-én 10 órától Kassán a Thália Színházban bemutatják a Tóth Ede: A falu rossza című zenés előadást. Belépés Szepsi Cs.M. bérlettel. Mindenkit szeretettel várnak.

 

A darabról

Ha Göndör Sándor végigmegy a falun, mindenki összesúg a háta mögött. Kicsit sajnálják őt, de főleg félnek tőle. Róla pusmognak, róla pletykálnak. Kirekesztette őt a falu. Pária lett. Züllött, megbélyegzett ember. Szerelmi sokszögek mindenütt. Ki tesz itt igazságot, ki oldja meg ezt az egyre bonyolódó helyzetet? Feledi Gáspár a tekintélyes bíró és szigorú apa? Gonosz Pista a vizet prédikáló, de bort vedelő, mindig valamiben sántikáló bakter? Tarisznyásné, Csapóné, Sulyokné, akik mindenütt ott teremnek, ahol valami történik, és azonnal határozott véleményük van a dolgok állásáról? Vagy mégiscsak a fiataloknak kell jól dönteniük a saját maguk ügyében. Aki első pillantásra tettesnek, gyilkosnak tűnik, lehet, hogy valójában ő az áldozat. Hogy van-e rosszabb a falu rosszánál, hogy van-e igazság és kié, az a végén vagy kiderül, vagy nem, de mindenképpen sok dal, veszekedés, dorbézolás, évődés, kétségbeesés, forró csók és éjsötétpillantás után.

A darabot Puskás Zoltán újvidéki színész-rendező állítja színpadra, akinek ez lesz az első munkája Kassán. Puskás szakértője a zenés színháznak számtalan musicalt rendezett eddig Szerbiában, Romániában, Magyarországon.

 

Szereplők

Feledi Gáspár: Pólos Árpád
Feledi Lajos: Madarász Máté
Feledi Boriska: Dégner Lilla
Bátki Tercsi: Rab Henrietta
Göndör Sándor: Nádasdi Péter
Finum Rózsi: Szabadi Emőke
Gonosz Pista: Bocsárszky Attila
Csapóné: Varga Szilvia
Sulyokné: Varga Lívia
Tarisznyásné: Latócky Katalin
Kántor: Illés Oszkár
Csendbiztos: Richtarcsík Mihály m.v.

 

Koreográfia: Gyenes Ildikó m.v./a.h.
Zeneszerző: Lakatos Róbert
Díszlet: Puskás Zoltán m.v./a.h.
Jelmez: Ledenyák Andrea m.v./a.h.
Dramaturg: Góli Kornélia m.v./a.h.
Korrepetíció: Dégner Lilla
Rendezőasszisztens: Illés Oszkár

ATEMPO.sk