Molnár Piroska és Cserhalmi György díjat kapott - felvidéki gyerekek is énekeltek Mága Zoltán újévi koncertjén (+FOTÓK)

A Nemzet Színészei mellett nemzetközi hírű művészekkel és a magyar könnyűzenei élet ismert szereplőivel lépett színpadra Mága Zoltán hegedűművész Budapesti dupla Újévi Koncertjén január elsején a Budapest Arénában.

Az est fő üzenete a béke és az összefogás volt, és ehhez kapcsolódva felvidéki, kárpátaljai, erdélyi, és vajdasági gyerekek a koncert művészeivel közös produkcióban álltak ki Európa és a világ békéjéért.

 

Mága Zoltán tizenhatodik újévi koncertje

 

A tizenhatodik alkalommal megrendezett újévi koncerten színpadra lépett Molnár Piroska, Udvaros Dorottya, Lehoczky Zsuzsa, Bodrogi Gyula, Szacsvay László és Cserhalmi György, a koncertet a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar és a Budapesti Gipsy Virtuózok kísérték, és felnőtt- és gyermekkórus, valamint tánckar is közreműködött a produkcióban.

De színpadra állt Alapi István, az Edda Művek gitárosa, a legendás énekes, Charlie, a világhírű hegedűművész, Shlomo Mintz és Mága Jennifer énekesnő is.

 

Mága Zoltán tizenhatodik újévi koncertje

 

A műsort Liptai Klaudia vezette, az est rendezője pedig Szent Vajk volt.

Az eseményen a hagyomány részeként átadták a Budapesti Újévi Koncert Gáladíja, amelyet a Hollóházi Manufaktúra által egyedi tervek alapján készített nagyértékű porcelánhegedű jelképez.

A díjazottak 2024-ben Molnár Piroska, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, valamint Cserhalmi György a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Balázs Béla-díjas színész.

Mága Zoltán egy délutáni ráadás koncertet is adott az orvosoknak, ápolóknak, szociális intézmények munkatársainak, civil és karitatív szervezetek munkatársainak, pedagógusoknak, rendőröknek és katonáknak, köszönetképpen egész éves áldozatos munkájukért.

 

maga-ujev2024-01
maga-ujev2024-02
maga-ujev2024-03
maga-ujev2024-04
maga-ujev2024-05
maga-ujev2024-06
maga-ujev2024-07
maga-ujev2024-08
maga-ujev2024-09
maga-ujev2024-10
maga-ujev2024-11

 

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Lakatos Péter / MTI