OTT JÁRTUNK: Színészek, szubjektíven – Keleti Éva 65 fotója a komáromi PLATZ Galériában (+KÉPEK)

A három királyok adottak voltak a Vízkereszt délutánján megnyílt nem mindennapi komáromi tárlaton. Lukács Sándor, Kern András és Hegedűs D. Géza színművészek, kezükben királyi koronákkal. Keleti Éva, a 92 éves Kossuth-és Balázs Béla díjas fotográfus, érdemes és kiváló művész Szubjektív című vándorkiállítása aznap, majdnem egy hónapra, a komáromi PLATZ Galériába érkezett.

 

Keleti Éva 65 fotója Komáromban

 

Falusi Mariann, Lang Györgyi kerekes székében, Kulka János egy fürdőkádban, Pokorny Lia a körhintán. Színészek másképp, mint ahogy szerepekben látjuk őket, Keleti Éva tavaly március és július között készült képein. Négy teremben, hatvanöt fotó. Megindító pillanatok. Két tablón az is, ahogy a művésznő dolgozott velük. Fotóalanyaival.

Ingyenes kiállítás és portréfilm a születésnapos Keleti Éva fotográfus munkásságáról

 

Keleti Éva 65 fotója Komáromban

 

Az egyik képen a napernyőt tartó Orosz Ákos, a budapesti Vígszínház művésze látható, aki aznap este, néhány utcával odébb, a Komáromi Jókai Színház színpadán, éppen Bicska Maxit játszotta a Koldusoperában. Az alkotó barátnője, Béres Ilona több, egész falat ellepő vásznon állt modellt Párizsban, az Eiffel torony előtt, régebben, tavaly pedig egy erdőben fotózta őt Keleti Éva. Tájainkról indult színészeket is felfedeztünk a tárlaton: Gubík Ágit, Dino Benjamint, Telekes Pétert. A színészeken kívül írót, költőt, koreográfust is láthat az Erdélyből Komáromba érkezett vándorkiállítás közönsége.

 

Keleti Éva 65 fotója Komáromban

 

„Miért Szubjektív lett a kiállítás címe. Két okból is. Régóta él bennem, hogy megvalósítsam: úgy fotózom le a szereplőimet, ahogy én látom őket, amit én gondolok róluk. Most jött el az ideje, hogy megvalósítsam ezt az álmom, talán most lettem elég bátor ahhoz, hogy megtegyem…” – állnak Keleti Éva szavai a látogatókat fogadó plakáton. A fotográfus nem tudott eljönni a tárlatnyitóra. Levelét L. Péterfi Csaba, a fotóművésznő jó barátja, a kiállítás kurátora olvasta fel. „Hiszem, hogy minden fotó beszél” – írta egyebek mellett Keleti Éva a komáromiaknak.

 

Keleti Éva 65 fotója Komáromban

 

Majd Falusi Mariann énekelt, Darvas Kristóf zongorázott. A neves énekesnő az este folyamán a PLATZ pinceklubjában adott koncertet.

 

Keleti Éva 65 fotója Komáromban

 

Keleti Éva szubjektív fotói február 2-áig, péntekig tekinthetők meg a komáromi PLATZ Galériában. Aki szeretné látni Pogány Juditot gödöllői óvodások között, Presser Gábort Vígszínházi alkotóműhelyében, vagy éppen Fesztbaum Bélát egy kisvendéglő előtt, szánjon egy órát a páratlan képekre!

 

keleti-kiallitas-komarom2024-001
keleti-kiallitas-komarom2024-002
keleti-kiallitas-komarom2024-003
keleti-kiallitas-komarom2024-004
keleti-kiallitas-komarom2024-005
keleti-kiallitas-komarom2024-006
keleti-kiallitas-komarom2024-007
keleti-kiallitas-komarom2024-008
keleti-kiallitas-komarom2024-009
keleti-kiallitas-komarom2024-010
keleti-kiallitas-komarom2024-011
keleti-kiallitas-komarom2024-012
keleti-kiallitas-komarom2024-013
keleti-kiallitas-komarom2024-014
keleti-kiallitas-komarom2024-015
keleti-kiallitas-komarom2024-016

 

Szöveg és fotók: Bárány János, ATEMPO.sk