Ismert közreműködők Varga Miklós Európa című dalának angol változatában

Ezentúl angolul is meghallgatható Nagy Szilárd és Ragány Misa Európa 2020 című dala, amellyel a tavasszal Európában kialakult járványhelyzetre reagáltak a szerzők.

Azért fogalmazódott meg a Varga Miklós és Varga Mihály Európa című dalának feldolgozásából készült Európa 2020 angol nyelvű változatának ötlete az alkotókban, hogy annak üzenete még befogadhatóbb legyen külföldön is.

"Úgy gondoljuk, hogy a dal nemcsak az elmúlt időszakra érvényes, hanem arra is, hogy a vírus után hogyan hozzuk rendbe Európát. Magyarországon ez a dal lett az összefogás himnusza, bízunk benne, hogy az egész kontinensen az lehet" – mondta Nagy Szilárd.

A klip teljesen új hangi és képi világgal rendelkezik, szándékosan nem az elmúlt hónapok vírushelyzetére reflektál, hanem egy teljesen különálló történet jelenik meg benne: "sehol egy maszk vagy beteg emberek, és ez nem véletlen" - tette hozzá Nagy Szilárd.

Az új klipben Varga Miklós mellett szerepel többek közt Király Gábor és Keresztes Ildikó. A dal új verziójában a Gudics testvérek, Török Tilla, Singh Viki és hegedűn Mága Zoltán is közreműködött.

 

 

EZ, ATEMPO.sk / MTI