Egy palócföldi lány hangjától zengett a DAC stadionja – így szólt a Nélküled (VIDEÓ)

„Mikor megláttam, hogy mindenki milyen lelkesen énekel és milyen nagy szeretettel fogadnak engem, a korábbi félelmeim elszálltak, és már csak élveztem, hogy ott lehetek.”

Hlavács Réka, a Kiss Zenészek énekesnője énekelte a DAC futballcsapat idei utolsó mérkőzésén a himnuszukká vált Ismerős Arcok dalt, a Nélküled-et.

„Mi nem csak egy nyári zenekar vagyunk” - Tíz kérdés a tíz éves tompagyőztes Kiss Zenészeknek (+FOTÓK)

Az ipolybalogi polgármesternek, Bálint Péternek volt a nagy álma, hogy egy palócföldi lány is elénekelje az ikonikus dalt a Mol Arénában.

„Igyekezett megszervezni ezt és engem szólított meg. Nagyon örültem, hogy rám gondolt és nekem is lesz lehetőségem előadni ezt az ikonikus dalt. Mivel csak meghívásos alapon lehet oda jutni, többen is a polgármester úr segítségére voltak. Kiss Kristóf, egykori tanárom és a családunk barátja, Tóth Zoltán is sok embert megszólítottak, hogy megvalósuljon ez az álom.”

A dal már régóta Réka repertoárján van.

„Már alapiskolás koromban is nagyon sokszor énekeltem. A szövege és a stílusa miatt is nagyon közel áll hozzám. Emlékszem, apu ötlete volt, hogy tanuljam meg és a zongoratanárommal, Kiss Kristóffal játszottuk együtt a koncerteken. Az elején csak ő kísért, később zenésztársam Benko Reinold Krisztián váltotta, és volt olyan alkalom is, amikor zongorakíséret nélkül adtam elő (az ITEFESZTEN a dallal a kategóriámban első helyezett lettem).”

 

Hlavács Réka

 

December 10-én, vasárnap este pedig eljött a nap, mikor Dunaszerdahelyen Réka hangjától zengett a DAC stadion.

„Leírhatatlan, felemelő érzés volt, hogy több ezer ember énekelte velem együtt. Az elején, nagyon féltem, nehogy valami probléma legyen, de amikor elkezdődött a dal, és megláttam, hogy mindenki milyen lelkesen énekel és milyen nagy szeretettel fogadnak engem, a korábbi félelmeim elszálltak és már csak élveztem, hogy ott lehetek.”

Rékát sokan elkísérték Ipolybalogról és a környékéről Bálint Péternek köszönhetően. A szurkolók között ott volt a család, a barátok, hogy támogassák őt.

„Utólag is rengeteg pozitív visszajelzést kapok, mindenki gratulál és örül velem, úgyhogy ez az egész hatalmas élmény volt.”

További sok sikert kívánunk mi is Rékának.

Az eseményről készült videó pedig itt tekinthető meg.

 

 

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: dac1904.sk, Molnár Levente