Illés, LGT, Omega és Hungária slágerek a Csináljuk a fesztivált! mai adásában - a párkányi Szekér Gergőt is láthatjuk

Legendás magyar zenekarok, a többi között az Illés, az LGT, az Omega és a Hungária slágerei szórakoztatják a nézőket a Duna show-műsorában. A 60-as évek dalainak Feke Pál is nagy rajongója – árulta el. A fellépők között ott lesz a párkányi Szekér Gergő is, aki a Ne gondold című  slágert adja elő.

Kiemelte, hogy az első adást az eleganciája miatt kedvelte különösen, a másodikban pedig az Illés, az LGT, az Omega és a Hungária első dalai hangoznak el a 60-as évekből, melyek mind nagy kedvencei, így bevallotta, csak nehezen tudott választani.

Feke Pál szerint zsűrizni megtisztelő feladat, ugyanakkor felelősséggel is jár, de a Csináljuk a fesztivált! adásaiban a munkájuk legnagyobb része élvezet és önfeledt szórakozás – mondta. Kiemelte a show zenei producerének, Rakonczai Viktornak a munkáját, hozzátéve, hogy a magyar kultúra és zenei örökség megőrzésének szempontjából hiánypótló a műsor, és a modern televíziózás igényeinek megfelelően szórakoztatja a nézőket. Az énekes-színész kiemelte, szerencse, hogy nem az adott előadót, hanem magát a dalt kell értékelniük zsűriként, mert ennyi kiváló kolléga közül képtelenség lenne választani.

„Hogy egy dalból sláger lesz-e, az nem a kottába leírt hangokon, a tökéletesre csiszolt szövegen múlik, hanem azon, hogy egészében elérjen a hallgatók lelkéig. A zsűriben éppolyan vegyesen ülünk, mint mások a közönség soraiban, ezért rendkívül izgalmas, hogy a végén hogyan választjuk majd ki együtt az évszázad slágerét” – fogalmazott Feke Pál, a műsor korábbi nyertese és jelenlegi zsűritagja.

A színpadon láthatjuk többek közt Palcsó Tamást, Szolnoki Pétert, Polyák Lillát, Rakonczai Imrét, Miller Zoltánt, Szekér Gergőt, Sári Évit, Pély Barnát, Szőcs Renátát, Csonka Andrást.

 

Csináljuk a fesztivált!

 

A Csináljuk a fesztivált! Szombaton este 19.35-től a Dunán!

Roni, ATEMPO.sk / MTVA