Ipolymenti zenekarok jutottak a Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle döntőjébe

Idén hat formáció, abból csak három hazai jutott be az Öröm a Zene tehetséggondozó idei felvidéki fordulójába. A szervezők már az egész Kárpát-medencéből várták a jelentkezőket.

A 9. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle helyszíne, ahogy arról már beszámoltunk 2023-tól a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ, amely kiváló akusztikájával, igényes technikai felszereltségével és megfelelő infrastruktúrájával méltó fészke lesz a feltörekvő könnyűzenei eladóknak és formációknak. A felvidéki elődöntő időpontja 2023. szeptember 1., péntek, 13.00 óra, a belépés a közönség számára is engedélyezett és természetesen ingyenes.

 

A színpadon a következő formációkat láthatjuk, hallhatjuk:

ChapteR5 (Ipolyság)
Hé, Hallod! (Harta)
Kingfishers (Ipolykeszi)
Kiss Zenészek (Ipolybalog)
MenCrew (Veresegyház)
VikHarp (Pécs)

 

A döntőben előadott számoknak saját szerzeményeknek kell lenniük (szólistáknak megengedett egy átvett szám is), s minden zenekarnak 15 perc színpadi- és 10 perc szerelési idő áll a rendelkezésére. 

A megnyitó utána kezdődik a megmérettetés, amelyet a következő összetételű hazai és magyarországi tagokból álló szakmai zsűri értékel:

Balázs Sziszka, a Music Fashion kiadó tulajdonosa, zenei menedzser, a Hangfoglaló Program delegáltja
Bárány János újságíró, a Szabad Újság Hangszál mellékletének vezető szerkesztője
Csenger Ferenc, a Pátria Rádió a Pátria rádió műsorvezetője, az RTVS vezető szerkesztője és nemzetiségi műsorigazgató-helyettese
Emmer Péter, kétszeres Harmónia-díjas gitáros-énekes, zeneszerző és dalszövegíró
Jancsó Péter író, újságíró, a MartFeszt Martosi Szabadegyetem delegáltja
Kovács Koppány, a Rómeó Vérzik zenekar többszörös Harmónia-díjas énekese, dalszövegírója, zeneszerzője, a Koppány és a Vadkelet Hősei formáció frontembere
Nagy Szabolcs, a Fülesbagoly Tehetségkutató szervezője, a Hangfoglaló Program delegáltja
Nászaly Gábor, a Gombaszögi Nyári Tábor főszervezője
• és nem utolsó sorban Pap Tibor, a tatabányai Peron Music Alapítvány elnöke és a tatai Peron Tehetségközpont vezetője, a zsűri elnöke

 

Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle

 

A számos értékes nyereményen túl (stúdióidő, fellépési lehetőség, médiaszereplés, tárgyi díjak, stb.) a legjobb csapatokat a szakmai zsűri delegálja:

  • a 2023. évi Öröm a Zene Tehetségkutató idei magyarországi döntőjébe, ahol a fődíj 3 millió forint (1.000.000 Ft értékű hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzés, valamint a Hangfoglaló Program által felajánlott támogatás, amelyet a győztes lemezanyag és videoklip készítésre fordíthat)
  • a tatabányai Peron Music Tehetségkutatóra
  • a 2024-es Gombaszögi Nyári Táborba

Portálunk, az ATEMPO.sk is médiatámogatást ajánlj fel a legjobbaknak, a Ma7 médiacsalád pedig egy kiválasztott zenekar fellépését képileg-hangilag rögzíti, illetve a szerkesztőség stúdiójába invitálja a zenészeket egy beszélgetés erejéig.

A Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) által szervezett Öröm a Zene Tehetségkutató döntője ezúttal 2023. októberének első felében valósul meg.

 

BESZÁMOLÓ 2022-BŐL

BESZÁMOLÓ 2021-BŐL

BESZÁMOLÓ 2020-BÓL

BESZÁMOLÓ 2019-BŐL

BESZÁMOLÓ 2018-BÓL

BESZÁMOLÓ 2017-BŐL

BESZÁMOLÓ 2015-BŐL

 

Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle

 

ATEMPO.sk
Fotó: archívum