Nyár végéig ingyen böngészhetjük a Müpa kibővült médiatárát

Exkluzív koncertfelvételekkel és podcastekkel frissül nyáron a Müpa médiatárának és a Müpa Podcastnek a felülete, így a közönség mintegy harminc, korábban nem hallott, nem látott felvételhez férhet hozzá.

A médiafelületeken már elérhető a Nemzeti Filharmonikus Zenekar Kocsis Zoltánnak emléket állító hangversenye, ahol a zongoraművész és karmester zenei világához közel álló zeneszerzők művei hangzanak el.

Újra meghallgatható a párizsi Notre-Dame orgonistájának, Olivier Latrynak a Bach és Liszt Ferenc előtt tisztelgő előadása is. Érdekesség, hogy a produkció során elhangzó két Bach-mű egyike, valamint a Liszt-darab francia orgonaművészek átiratában hallható, így a kortárs francia orgonamuzsikába is betekintést nyerhet a közönség.

A könnyedebb műfajok kedvelői teljes hosszában megnézhetik Bobby McFerrin 2018-as koncertjét, ahol az afrikai és közel-keleti hagyományokon alapuló meditációs és improvizatív Circlesongs című lemez anyagának újraértelmezését adta elő a művész, de Avishai Cohen és triójának 2017-es dzsesszkoncertje is elérhetővé vált a médiatárban.

A magyar könnyűzene kedvelőinek az Eric Sumo Band 2018-as fellépését ajánlja a Müpa, de újra megtekinthető lesz a Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint Quartet 2019-es koncertje is.

Mintegy húsz epizóddal frissül a Müpa Spotify-, valamint Apple Podcast-oldala is. Újabb epizódok érhetők el a 2016-ban indult Jazzrajongók sorozatból, ahol Náray Erika beszélgetőpartnerei, mások mellett Fullajtár Andrea, Boldizsár Ildikó és Háy János nemcsak a műfaj iránti szenvedélyükről vallanak, de mindennapi életükbe is betekintést engednek. Visszahallgathatók továbbá a Müpa kortárs írókat bemutató sorozata, a Literárium 2022/23-as évad előadásai is, köztük Bartis Attila és Szijj Ferenc estje, vagy a Bereményi Gézával és Grecsó Krisztiánnal folytatott beszélgetés, valamint a Balaton együttes Ady-verskoncertje.

A Müpa digitális médiatára szeptember 4-ig regisztráció nélkül is nyitva áll a közönség előtt, de a Müpa+ hűségprogram tagjai számára ezt követően is elérhetők maradnak a felvételek.

ITT BÖNGÉSSZ

ATEMPO.sk