Nemzetközi díjat nyert a felvidéki Adamis Anna dalszövegíró életmű gálája – újra láthatjuk a tévében

A közmédia Adamis Anna Kossuth-díjas dalszövegírót ünneplő Petőfi Zenei Díj – Életmű Gálája a „Heart of Europe” Nemzetközi Televíziós Fesztiválon a szórakoztató kategória győztese lett. A nagyszabású produkciót október 14-én, szombaton újra műsorra tűzi a Duna.

 

Adamis Anna

 

80 éves Adamis Anna, a gútai születésű slágergyáros

A magyar nézők körében már elsöprő sikert aratott zenei műsor rangos nemzetközi elismerésben is részesült. „A zsűri a méltatásban kiemelte a show modern és látványos megjelenését. Adamis Anna munkássága a pop és a rock zene mellett a színház világában is meghatározó volt. Ezért is szerepelt céljaink között, hogy a gálában színház is legyen” – mondta a gála vezető szerkesztője, Szeleczky Ádám a „Heart of Europe” Varsóban rendezett díjátadóján elnyert elsőség kapcsán. A beatkorszak legendás dalszövegírója tiszteletére készült nagyszabású produkcióban hazánk több tucat sztárelőadója működött közre, köztük Charlie is. A Liszt Ferenc-díjas énekes az Almáriumban méltatta Adamis Anna életművét, és kifejezte köszönetét, hogy részese lehetett az életmű gálának.

 

 

A hazai könnyűzene meghatározó alakját ünneplő produkciót februárban láthatták a Dunán. A műsorban az LGT tagjai – Presser Gábor, Karácsony János és Solti János –, valamint Balázs Péter, Nagy Feró és Novák Péter is színpadra lépett a szerző olyan jól ismert dalaival, mint a Gyöngyhajú lány, a Valaki mondja meg, a Ringasd el magad vagy a Petróleumlámpa.

A közmédia csatornája az elismerés apropóján ismét műsorára tűzi a gálát október 14-én este 19:45-kor. A műsor különlegessége, hogy Adamis Anna, az évtizedek óta a reflektorfénytől visszavonultan élő művésznő, csak a műsor kedvéért tért vissza rövid időre a nyilvánosság elé.

Vasárnap este pedig szülővárosában ünnepelnek, ahol a Városi Művelődési Központ veszi fel majd az ő nevét.

Adamis Annáról nevezik el szülővárosában a művelődési központot

 

 

ATEMPO.sk / MTVA
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI