Színes Szlovákia - a sokszínűségről Komáromban

Színes Szlovákia - a sokszínűségről Komáromban

2018. november 9-én, pénteken a Minorma Polgári Társulás főszervezésében kerül megrendezésre a Színes Szlovákia - Pestré Slovensko című kétnyelvű esemény a komáromi RÉV - A Magyar Kultúra Házában. A belépés ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Színes Szlovákiánk Pozsony, Selmecbánya és Dunaszerdahely után, Komáromban hívja fel a figyelmet a kisebbségek kultúrájának szépségére és arra a gazdagságra, amit maga a kulturális sokszínűségünk ad nekünk.

A komáromi esemény az Art: mix Festivál és a Színes Szlovákia közös produkciója lett, hogy közös erővel még minőségibb és sokrétűbb szórakozást tudjanak nyújtani. Eseményük kétnyelvű, mellyel szeretnék közelebb hozni egymáshoz a kultúrákat, beszélni róluk, magunkról. Lesz előadás, három nyelvű, feliratozott slam poetry, Korai Trancemission koncert és egy jó kis ethno, world music, balkan beats, reggae, dub afterparty, közreműködik: DJ Matthew, Arim, Infra, Dilemma

KLIP - Színes Szlovákia

„Fontosnak tartjuk, hogy Szlovákia-szerte megszervezzük ezt az eseményt, ami annak jegyében született újjá, hogy egy közös találkozóhelyként szolgáljon főképp a szlovák és a magyar, ill. minden kisebbség számára, ezért is ügyelünk a kétnyelvűségre rendezvényeink során. Programunkat úgy állítottuk össze, hogy a komolyabb témáktól indulva, az elgondolkodtatástól eljusson a közönség az önfeledt szórakozáshoz. Reméljük sok mindenkihez elér az üzenet, miszerint Szlovákia színes, tedd túl magad rajta, mert együtt, különbségeinket elfogadva sokkal szebb lesz a világ.“- mondta Gyenge Veronika a Minorma Polgári Társulás egyik koordinátora.

 

Program

18.00 Előadás - Horváth Kristóf a Szeredi Holokausztmúzeum munkatársa

19.00 Háromnyelvű slam poetry (feliratokkal)

Maier Péter (HU)
Juhász Márton (HU)
Anatol Svahilec (CZ)
Michal Krakovský (SK)
Gyenge Veroni (HU/SK)
*OPEN MIC*

21.00 Dreeko & Csiri koncert
22.00 Korai Trancemission koncert

23.30 Afterparty - Ethno, world music, balkan beats, reggae, dub

Dilemma
Arim
DJ Matthew

ATEMPO.sk