Kikötő Duó - Beszélgetés Korpás Évával és Sebő Ferenccel Komáromban

Kikötő Duó - Beszélgetés Korpás Évával és Sebő Ferenccel Komáromban

2019. október 29-én, kedden 18.00 órától beszélgetésre kerül sor Korpás Évával (Külhoni Magyarságért díjas népdalénekes és előadóművész), valamint Sebő Ferenccel (Kossuth-díjas énekes, dalszerző, előadóművész és népzenekutató).

A rendezvény keretében beszélgetésre kerül sor a magyar nép- és világzenéről, a táncházmozgalomról, az állandóságról és a változásról. Házigazda Bödők Gergely, történész, a Clio Intézet munkatársa.

Belépő 1 euró, vagy tetszés szerinti adomány, amely ezúttal is jótékony célra lesz felajánlva. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők Komáromban, a RÉV - A Magyar Kultúra Házába.

 

Miben más a magyar népzene más népek muzsikájától és mitől valami sajátosan és egyedi módon magyar? Hungarikum-e a táncháztalálkozó és sikertörténet-e a táncházmozgalom? Mennyire változtatta meg őket a népzene felfedezése? Kik voltak a mestereik és mit tanultak tőlük? Mit csinálnának ma másként, ha az első gyűjtéseikre gondolnak? Mikortól válik népművészetté a paraszti kultúra és mennyire érvényes a magyar folklór a 21. században? Állandó, vagy időről-időre változik a hagyomány? Hol a határ a hagyományőrzés és a színpadi előadás között? A magyar népzene koszorús mestere és felvidéki állócsillaga a Kikötő októberi rendezvényén.

ATEMPO.sk