Berecz András és Berecz István Komáromban

Beszélgetés Berecz Andrással és Berecz Istvánnal Komáromban

2019. február 19-én, kedden 18.00 órától kerül sor a Kikötő - Polgári szalon februári rendezvényére a komáromi RÉV - A Magyar Kultúra Házában. A házigazda Bödők Gergely, történész, a Clio Intézet munkatársa.

Vendég Berecz András Kossuth-díjas ének- és mesemondó, valamint fia Berecz István, Örökös Aranysarkantyús táncos, a Fonó Budai Zeneház népzenei művészeti vezetője.

Az est folyamán különféle kérdésekre kaphatunk választ: Hogy kerül valaki a Vadász utcából Erdélybe? Hogy alakul ki a hagyomány, hogyan változik és mit tehetünk érte, hogy ne veszítsük el? A hagyományos népi kultúra segítségével lehetünk-e modernek és sikeresek? Lázadás-e ma is a népművészet, és ha igen, mivel szemben? Tart-e valahová és fejlődik-e a néptánc, ha eredeti hordozó közege évtizedek óta eltűnt? Mi a mesének a helye az életünkben és mennyire lesz mesés a 21. század? Milyen értékek szövődnek a Fonóban?

A belépő jelképesen 1 euró (300 forint), vagy tetszés szerinti adomány, amit jótékony célra ajánlanak fel. Ezúttal a révkomáromi Feszty Árpád Néptáncegyüttes működéséhez szeretnének hozzájárulni. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

ATEMPO.sk