A Middlemist Red és a The Wild Bunch Orchestra online koncertje - Hey June! fesztivál

A Middlemist Red és a The Wild Bunch Orchestra online koncertje - Hey June! fesztivál

2021. június 7-én, hétfőn 20.00 órakor a Middlemist Red és a The Wild Bunch Orchestrával adnak közösen online koncertet a Hey June! fesztivál keretében.

Az elmúlt évtized egyik legjelentősebb magyar zenekara, a nemzetközi színtéren is sikeres Middlemist Red 2020 decemberében jelentkezett harmadik albumával: a The Other Side Of Nowhere című lemezen a szintis, pszichedelikus rock markánsabb elektronikus és népzenei ízekkel gazdagodott. A képzeletbeli westernfilm narratíváját követő dalok a lemezbemutatón az Erős Márton által vezetett, erre az alkalomra összeálló The Wild Bunch Orchestrával kiegészülve szólalnak meg még grandiózusabban.

 

A Middlemist Red - nemzetközi turnékban, fesztivál-fellépésekben gazdag időszakot követően - négy év után tért vissza új albummal, amelyen jól érezhető, hogy az elmúlt években a koncerteken még inkább összecsiszolódott társaság hatásosan viszi tovább első két lemeze lebegősen elszállt dalait és gazdagítja hangzását olyan hatásokkal, amelyek Nóvé Soma frontember projektjeiből, a folkrockos Mordái és a sötétebb elektronikát rockkal vegyítő Samurai Drive kiadványaiból is ismerősek lehetnek. A semmi túloldaláról tudósító friss dalokban film noir-osan titokzatos az elektronika szerepe, karakteres a népzene megjelenése és markáns a westernes filmzenei esztétika sajátosan „middlemistes” csavarja. Mindez a dinamikával, tempóval és feszültséggel játszó megszólalásban és dramaturgiában is végigkíséri a dalokban megjelenő főhőst, aki a lemezbemutatón is életre kel.

 

ITT NÉZD ONLINE

 

ATEMPO.sk