10 éves a HAVASI Symphonic - Jubileumi nagykoncertek Budapesten

10 éves a HAVASI Symphonic - Jubileumi nagykoncertek Budapesten

2019. december 7-én, szombaton 14.00 órától és 19.30-tól Jubileumi nagykoncertre kerül sor a HAVASI Symphonic elmúlt 10 évének legszebb pillanataival, a Budapest Sportarénában.

A rendezvény sztárvendégei Lisa Gerrard, a Gladiátor főcímdalának énekesnője, valamint Lebo M., az Oroszlánkirály hangja. Közreműködik a Budafoki Dohnányi Zenekar, Pejtsik Péter vezénylésével.

A hatalmas érdeklődésre való tekintettel a HAVASI Symphonic 2019-ben egy ráadásnapon, december 8-án, vasárnap 14.00 órai kezdettel is megrendezésre kerül. Mindhárom koncert műsora azonos, a nemzetközi sztárvendégek is fellépnek mindegyik alkalommal.

Belépő 4750 forinttól 34500 forintig / előadás, helyfüggő. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

10 éves a HAVASI Symphonic

A modern klasszikus zeneszerző műveire épülő koncert-show 2009-ben mutatkozott be a Zeneakadémia nagytermében. Az évről évre fejlődő produkció azóta már 18 alkalommal töltötte meg a Budapest Sportarénát, és külföldön is hatalmas sikert aratott.

A közönség hosszú álló tapssal fogadta Bukarest, Isztambul, Bécs, Miami, Berlin, Krakkó és Gdansk arénáiban, valamint olyan emblematikus koncerttermekben, mint a New York-i Carnegie Hall, a Sydney-i Operaház vagy a Londoni Barbican Center.

Havasi 2019-ben Tokióban, Los Angelesben, Münchenben, Szófiában és Belgrádban is debütál, és Magyarország első számú koncertshow-ja Londonban, az ikonikus Wembley Aréna színpadán is látható lesz.

Az elmúlt tíz évben több mint háromszázezer jegy kelt el a koncertekre, és ezzel a HAVASI Symphonic minden idők legnagyobb tömegeket elérő magyar klasszikus zenei produkciójává vált.

A világturné 2019 decemberében is a Budapest Sportarénában zárul, amelyre ünnepi műsorral készülnek a művészek és a kreatív alkotócsapat.

A jubileum kiemelkedő alkalmat jelent azok számára is, akik ebben az évben tapasztalják majd meg először a HAVASI Symphonic lélegzetelállító koncertélményét, és természetesen azok sem fognak csalódni, akik voltak már Havasi-koncerten és most a legszebb pillanatokat egy különleges hangulatú ünnepi koncerten szeretnék újra átélni, hiszen az alkotók ezúttal az elmúlt 18 Aréna-koncert legszebb, legemlékezetesebb pillanataiból állítanak össze válogatást.A jubileumi koncertekre elfogadta a meghívást a Golden Globe-díjas Lisa Gerrard és a Grammy-díjas Lebo M. is, akik korábban Budapesten kívül New York-ban, Bécsben, Berlinben és Sydneyben is felejthetetlen pillanatokkal ajándékozták meg a Havasi zenéjét kedvelő közönséget.Lisa Gerrard ausztrál énekes, zenész és zeneszerző, a Dead Can Dance együttes tagjaként vált világsztárrá. Minden idők legsikeresebb filmzenéjéért, amelyen közösen dolgozott Hans Zimmerrel, Oscar-díjra jelölték és Golden Globe-díjat kapott.

Jellegzetes, senkihez nem hasonlítható, fájdalmasan gyönyörű kontraalt hangja gyakran csendül fel a legnagyobb hollywoodi kasszasikerekben. A Gladiátor mellett saját szerzeményei hallhatók többek között a Baraka, a Szemtől szemben, a Mission Impossible II, A tűzben edzett férfi vagyA bennfentes című filmben is.

Lisa Gerrard nemcsak a Gladiátor főcímdalát, az Elysiumot énekli majd el a magyar közönségnek Budapesten, hanem Havasi egyik legnépszerűbb zenei tételében, a Stormban is közreműködik.

 

A koncertek nemzetközi sztárvendége lesz továbbá a Grammy-díjas producer, zeneszerző és énekes Lebo M., az Oroszlánkirály című rajzfilm zenéjének társszerzője és előadója.

Lebo M. 9 éves kora óta zenél aktívan, és az elmúlt évtizedekben olyan zenei nagyságoknak volt az alkotótársa, mint Quincy Jones, Hans Zimmer, Sting és Elton John. A közreműködésével készült lemezekből több mint 20 millió példány kelt el, emellett 12 hollywoodi kasszasiker zenéjének elkészítésében vett részt.

A világsztár egyenesen Afrikából érkezik Budapestre, hogy ikonikus énekhangjával újra megidézze a minden idők egyik legsikeresebb animációs filmjévé vált Oroszlánkirály legendás zenei világát.

ATEMPO.sk