Jótékonysági Kormorán koncert Szőgyénben

Kormorán koncert

2019. december 8-án, vasárnap 17.00 órától jótékonysági koncert ad a Kormorán zenekar Vadkerti Imrével az élen a szőgyéni katolikus templomban.

A szervezők a koncert teljes bevételét a kárpátaljai Nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon működésére fordítják.

A belépő összege tetszőleges. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

A Kormorán zenekart Koltay Gergely alapította 1976-ban. 1978-tól elsőként ötvözték Magyarországon a folk és a rock műfaját, ezzel zenei stílust teremtve, melyet azóta sok más együttes követett. Fennállásuk óta több mint száznegyven zenealbumot publikáltak Magyarországon és külföldön.

Az együttes koncertprogramjain kívül egy sor albumot készített pop énekeseknek, blues és rock sztároknak, valamint színészeknek. Megannyi színpadi mű, opera, valamint filmzene bizonyítja a zenekar sokszínűségét s alkotóerejét (Honfoglalás, Sacra Corona, A Megfeszített, ...)

 

 

A Kormorán első fénykora a ’80-as évekre tehető, 2000 óta pedig másodvirágzását éli. Az ezredfordulóra ugyanis Koltay nyolc elhivatott és invenciózus zenészt gyűjtött maga köré, még lendületesebbé, hitelesebbé téve a formációt. Kialakult az összetéveszthetetlen vokális hangzás, amely a hangszeresek virtuozitásával párosul.

A zenekar tagjai

Fehér Nóra (ének)
Vadkerti Imre (ének)
Koltay Gergely (fúvós hangszerek)
Gáspár Álmos (hegedű)
Karácson Zsolt (dobok)
Szekeres Zoltán (gitár)
Szűts István (billentyűs hangszerek)
Zsoldos Tamás (basszus gitár)

ATEMPO.sk