A Dresch Mihály Vonós Quartet koncertje Losoncon - ELMARAD!

A Dresch Mihály Vonós Quartet koncertje Losoncon

ELMARAD! 2021. április 1-én, csütörtökön 20.00 órától ad koncertet Dresch Mihály Vonós Quartet Losoncon, a Franz sörözőben a Hudba v kruhu 2020 koncertsorozat keretében.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Dresch Mihály töretlen pályájú életművének legmarkánsabb vonása a magyar és közép-kelet európai népzene és az afroamerikai jazz elemeinek anyanyelvi természetességű ötvöződése úgy kompozícióiban, mint előadásmódjában. Ugyanezzel a természetességgel képes az együttműködésre mindkét műfaj jeles képviselőivel is, így saját zenekarai mellett évek óta vesz részt jazz és népzenei együttesek, vagy projektek programjában tagként és vendégként egyaránt.

 

 

Néhány éve működő Vonós Quartetjében Dresch zenésztársai a népzene kimagaslóan eredeti, azt egyszerre virtuóz és elmélyült módon művelő képviselői: ifj. Csoóri Sándor, Brasnyó Antal, Bognár András és Szabó Dániel. Ez a különleges - gyakran egy cimbalmossal kvintetté kiegészített - felállás lehetővé teszi, hogy a műfajok újabb, izgalmas ötvözetét ezúttal hangsúlyosabban a népzene nézőpontja felől közelítve teremtsék meg, természetesen továbbra is a védjegyszerű Dresch-hangzással.

ATEMPO.sk