ÉLŐ: Kovácsházi István áriaestje – folytatódik az online MaszkaBál

ÉLŐ: Kovácsházi István áriaestje – folytatódik az online MaszkaBál

2020. október 18-án, vasárnap folytatódik az Operaház MaszkaBál sorozata, melynek sztárja egy korábbi adásban már fellépett vendégművészként, most viszont rajta a sor, hogy kedvenc és ikonikus szerepeiből válogasson. Kovácsházi István áriaestjét a szokott időben, 20.00 órától közvetítik az Eiffel Műhelyházból.

Kovácsházi István Liszt Ferenc-díjas tenor, a 2015/16-os évad Kamaraénekese több mint két évtizede az Opera magánénekese, ahol már debütálása évében olyan főszerepeket énekelt, mint a Traviata Alfred Germont-ja. Repertoárján számos egyéb Verdi-, Mozart- és Puccini-opera mellett Erkel és Kodály műveit is megtaláljuk, 2006 óta pedig rendszeresen énekel Wagner-hősöket.

A MaszkaBál műsorában az olasz, francia és magyar operairodalom egy-egy tragikus alakjának felidézése mellett komoly blokkot szentel azon Wagner-szerepeinek, amelyekkel hazánkban és nemzetközi színpadokon is komoly elismerést vívott ki magának. Vendégei a Kamaraénekes Gál Erika, valamint egy pályakezdő művész lesznek. Az est rendezője Tóth Erika, műsorvezetője Ókovács Szilveszter, zongorán közreműködik Doman Katalin.

ITT NÉZD ÉLŐBEN

Műsor:

Puccini: Tosca – Levélária („E lucevan le stelle”)
Saint-Saëns: Sámson és Delila – Delila Csók-áriája a II. felvonásból („Mon cœur s'ouvre à ta voix”) – előadja: Gál Erika
Bizet: Carmen – Virágária („La fleur que tu m'avais jetée”)
Erkel: Bánk bán – Bánk és Gertrudis duettje a II. felvonásból („Bánk bán! Te itt?”) – közreműködik: Gál Erika
Wagner: A walkür – Tavaszi dal („Winterstürme wichen dem Wonnemond”)
Wagner: Lohengrin – Grál elbeszélés („In fernem Land”)
Wagner: Parsifal – Zárójelenet („Nur eine Waffe taugt”)

ATEMPO.sk