Őnagysága kabaréja – a Hadart Színház zenés öltöző komédiája ONLINE

Őnagysága kabaréja – a Hadart Színház zenés öltöző komédiája ONLINE

2020. november 22-én, vasárnap 17.00 órától Őnagysága kabaréja címmel mutatja be a Hadart Színház zenés öltöző komédiáját online, az ANNO Művészeti Hét keretében.

ITT NÉZD AZ ELŐADÁST

 

Szereplők

Medgyaszay Vilma – ZAKARIÁS ÉVA
Vidor Ferike – MÉRAI KATALIN

Író: FRÁTER ZOLTÁN
Díszlet: HARMATI ISTVÁN
Zongorán kísér: SOMLAI VALÉRIA
Rendező: HÁDA JÁNOS

 

Medgyaszay Vilma és Vidor Ferike a magyar kabaré történetének két nagy énekesnője. Róluk szól a számos ismert kuplét feldolgozó zenés darab.

Medgyaszay a mindenkori nagyasszony, Vidor Ferike az örök cselédlány figurájával aratott sikert Nagy Endre kabaréjában, ahol a művésznők a szövegíró Gábor Andor kegyeiért is vetélkedtek. A női rivalizálás fortélyaira épülő játék során új életre kelnek a régi dalok, a pesti ember életformájának és életérzésének halhatatlan kifejezői.

1913-ban, Nagy Endre kabaréjának fénykorában Medgyaszay Vilma és Vidor Ferike országos hírű művésznők, számtalan kuplé és sanzon népszerű előadói. A kulisszák mögött a két művésznő régóta rivalizál egymással. A vetélkedés nemcsak a közönség kegyeiért, hanem a kabaré háziszerzője, Gábor Andor szívéért is folyik. Medgyaszay a női trükkök sorozatát követi el, hogy az ő számai után a költő már ne tudjon Vidornak új verset írni. Már-már úgy tűnik, a nagystílű Medgyaszaynak kedvez a szerencse, amikor váratlan fordulat következik a kabaré életében…

Az előadás a huszadik század elejének híres sanzonjait, kupléit eleveníti fel.

ATEMPO.sk