Rőser Orsolya Hajnalka és Kovács István operaestje – folytatódik az online MaszkaBál

Rőser Orsolya Hajnalka és Kovács István operaestje – folytatódik az online MaszkaBál

2020. november 22-én, vasárnap Rőser Orsolya Hajnalka és Kovács István magánénekesek adnak közös áriaestet az Opera MaszkaBál sorozata keretében, amelyet 20.00 órától közvetítenek élőben online.

A MaszkaBál-sorozatban az elkövetkezendő időkben már nem csak kamaraénekeseink, illetve Kossuth-díjas művészeink operaestjét élvezhetik nézőink, hanem közelebbről megismerkedhetnek az Opera további szólistáival, akik olykor párban lépnek a kamerák elé a Hevesi Sándor háziszínpadon. Az első ilyen „páros” Rőser Orsolya Hajnalka és Kovács István, akik nem csupán operákban, de oratóriumokban is gyakran hallhatók, s akik nem először állnak együtt színpadra. A MaszkaBál hagyományaihoz híven ismét lesz meglepetésvendég a műsorban, aki ezúttal egy fiatal kontratenor tehetség.

Rőser Orsolya Hajnalka számos énekverseny díjazottja, 1999-ben a Magyar Állami Operaház és a Deutsche Telekom az Év Hangja címet adományozta neki. Az Opera produkcióiban két évtizede visszatérő vendég, ahol operákban, nagyoperettekben és hangversenyeken is láthatta a közönség Mozart műveitől kezdve egészen a kortárs szerzők kompozíciójáig. Munkásságát 2020-ban Magyar Ezüst Érdemkereszttel ismerték el. Kovács István Pécsett, Zürichben és Velencében tanult, több nemzetközi verseny győztese. Basszus szerepeiben gyakran látható az Opera előadásiban, de külföldön is elismert művész, aki koncerténekesként is komoly nevet szerzett. Ikonikus szerepét, a Kékszakállú herceget pedig Európa számos színpada mellett Japán több városának közönsége előtt is énekelte. Tehetségét 2004-ben Liszt Ferenc-díjjal, 2019-ben a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével ismerték el.

Az előadás művészeti vezetője: Tóth Erika
Műsorvezető: Ókovács Szilveszter
Zongorán közreműködik: Tóth Sámuel Csaba

ITT NÉZD ÉLŐBEN

ATEMPO.sk / opera.hu
Fotó: Emmer László