Deck: Fedélzeten az új arcok - Kertai Csenger, Makáry Sebestyén, Mayfly

2020. november 24-én, kedden 20.00 órától a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) és az A38 Hajó zenei-irodalmi estjén pozitív gondolatokkal, természetközeli energiával búcsúzik a novembertől a Deck-széria.

Az online crossover esten kiszakadhatunk a hétköznapokból, hogy frisskötetes szerzők gondolataiban és egy dobbantó zenekar újszerű dallamaiban merüljünk el.

Közreműködők

Makáry Sebestyén
Kertai Csenger
Mayfly
DJ Lee n'gum
Jaskó Bálint

 

https://www.youtube.com/watch?v=AnJNBDbSu8o

 

Makáry Sebestyén első kötetét mutatja be, mely már szerkesztés alatt áll, a FISZ gondozásában jelenik meg. Az ELTE hatodéves tanárszakos hallgatója, az Új forrás munkatársa, mellette fatelepen dolgozik: ez a szellemi bázisa is. Szabadidejében a Dunát, az erdőt, a hegyeket járja.

Kertai Csenger verset, prózát ír, nagy hatással volt rá Kierkegaard és József Attila munkássága. Első kötete 2019-ben jelent meg Mindig kivirágzik címmel a Napkút Kiadónál.

Dallamos ritmusok, húzós basszus groove-ok, fekete-fehér billentyűfutamok, szaxofonszólók és gitártémák világába vezényel a Mayfly. Az old-school 70-es évek funk zenéje és a későbbi disco-pop slágerek lendülete, egy édes hip-hop cseresznyével a tetején!

Az esemény vizuális elemeiről DJ Lee n'gum gondoskodik, közreműködik Jaskó Bálint színművész. A program szervező-szerkesztői a SoundCam Productions és Szente Anita, a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársa.

ATEMPO.sk