Vas Laci - a Vojtina Bábszínház online bemutatója

Vas Laci - a Vojtina Bábszínház online bemutatója

2021. január 3-án, vasárnap 10.00 órától történelmi pillanat lesz a debreceni Vojtina Bábszínház életében, hiszen most először fordul elő, hogy online tartják meg egy előadásunknak a bemutatóját.

A Vas Laci próbaidőszaka korántsem nevezhető zökkenőmentesnek, hiszen a próbafolyamat többször is félbeszakadt a korlátozások következtében. November elejétől egészen december közepéig tartott megszakításokkal együtt.

A rendező, Markó Róbert Vas Laci magyar népmesei vonásait, és bukovinai székely történetet is felhasznált az előadáshoz.

 

Hol volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl, még az üveghegyeken is túl, volt egyszer egy király, annak egy fia meg három lánya. A fiút Vas Lacinak hívták, mert olyan erős volt, mint maga a vas. No de nemcsak erős volt Vas Laci, de csintalan is: hét ördög lakott benne. Egy nap annyira megmérgelte magát a nővérei civakodásán, hogy azt kívánta, nyelje el őket a föld. És így is lett. Laci nem tehetett egyebet, útnak indult, hogy felkutassa a nővéreit. Ezzel vette kezdetét Laci útja az izgalmas kalandok és a hőssé válás felé. A magyar mese- és mondavilág egyik legmozgalmasabb klasszikusa Benedek Elek meséje nyomán, új köntösbe öltöztetett hagyományos bábtechnikák segítségével, élőzenével fűszerezve kel új életre a Vojtina Bábszínház színháztermében.

Az előadást 4 éves kortól ajánljuk!

Magyar népmese alapján bábszínpadra írta: Markó Róbert
Dramaturg: Nagy Orsolya
Tervező: Horváth Márk
A tervező mentora: Boráros Szilárd
Zeneszerző: Takács Dániel
Koreográfus: Markó-Valentyik Anna
Rendező: Markó Róbert
Rendezőasszisztens: Baluja Petra és Zétényi Karolina
A díszletet készítette: Kolor 99 Bt.
A bábokat és jelmezeket készítették: Szász Zsuzsa, Majoros Gyula, Kissné Kati, Nádasiné Szegedi Éva, Oláh Richárd
Fény: Ágh András, Barta Zoltán
Hang: Nánási Barnabás

Szereplők:
Asbóth Anikó
Baditz Dávid
Hajdú Péter
Hell Krisztina
Mercs Máté Péter
Nagy Mónika
Reschofsky György

Zenészek:
Czapp Ferenc
Csurgó Dezső
Kálmán Péter
Papp László

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk