A Sarjú Banda és a Zagyva Banda online koncertje a Fonóból

A Sarjú Banda és a Zagyva Banda online koncertje a Fonóból

2021. január 6-án, szerdán 20.00 órától a Sarjú Banda és a Zagyva Banda online koncertjére kerül sor a Fonó Budai Zeneházból.

 

A nagysikerű kamasz táncházak házigazda zenekara most koncertműsorából ad ízelítőt. A Sarjú Banda tagjait a 2016-os Fölszállott a páva tehetségkutató műsorban ismerhette meg az ország. Hivatásuk az eredeti magyar népzene dallamvilágának és stílusának megtanulása tanáraiktól, valamint hagyományőrző mesterektől. Önálló koncertjeik mellett havi rendszerességgel tartanak korosztályuk zenészeit és táncosait egyaránt megszólító kamasz táncházakat Budapesten és vidéken egyaránt.

A zenekar tagjai:

Ifj. Hajdu-Németh László – hegedű
Hajdu-Németh Balázs – hegedű
Szilágyi Szabolcs – brácsa
Horváth Áron – cimbalom
Csoóri Bendegúz – nagybőgő
Gál Tibor -ének
Az együttes művészeti vezetője: Kuczera Barbara

 

A Zagyva Banda a hazai fiatal muzsikusgeneráció meghatározó zenekara. Tagjai olyan barátok és zenésztársak, akik az elmúlt másfél évtizedes közös muzsikálásuk során egységes és egyedi hangzásvilággal megjelenő, igazi előadókká váltak. Erejük szakmai alázatukból, fiatalos lendületükből és újszerű, friss zenei gondolkodásmódjukból ered. Emellett rendületlenül hisznek a népi kultúra közösségformáló és közösségmegtartó erejében.

Közreműködők:

Boda Gellért – hegedű
Rónai Zoltán – hegedű, cimbalom
Szabó András – brácsa
Boda Márton – nagybőgő
Kádár Ignác – harmonika, ének

 

ITT NÉZD ÉLŐBEN

ATEMPO.sk