A halhatatlanságra vágyó királyfi - a Vaskakas Bábszínház online előadása

A halhatatlanságra vágyó királyfi - a Vaskakas Bábszínház online előadása

2021. január 17-én, vasárnap 11.00 órától a Vaskakas Bábszínház online mutatja be A halhatatlanságra vágyó királyfi című előadását.

 

A halhatatlanságra vágyó királyfi leghőbb vágya, hogy felkutassa a Halhatatlanságot, feleségül vegye, és boldogan éljenek, amíg világ a világ, sőt, még azon is túl – örökkön örökké. Csillapíthatatlan halhatatlanságvágya arra sarkallja, hogy egy nap, hátrahagyva az apját, és a rá váró királyságot, útnak induljon, és felkutassa a Halhatatlanságot, a világ végén is túl élő, magányos királylányt. Útja során számos birodalomba eljut, ahol az uralkodók csábító ajánlatokkal kecsegtetik: hol száz, hol kétszáz, máshol pedig ötszáz egészséges és boldog évet ígérnek neki, ha velük marad. A halhatatlanságra vágyó királyfi megingathatatlannak látszik, de vajon tényleg jó-e az, ha az örök élet után vágyakozunk? Nem jobb-e, ha abból rövid és véges életből próbáljuk meg kihozni a legtöbbet, ami itt a Földön adatott nekünk szeretteink körében?

A Vaskakas Bábszínház előadása, melyben a Halál és a Halhatatlanság is hús-vér szereplőkké válnak, többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ, A halhatatlanságra vágyó királyfi című népmesén keresztül, Szálinger Balázs lírai, és egyben humoros szövegének segítségével.

 

Magyar népmese alapján írta: Szálinger Balázs (József Attila-díjas)
Dramaturg: Nagy Orsolya
Díszlettervező: Cziegler Balázs
Jelmez- és bábtervező: Szűcs Edit
A jelmeztervező munkatársa: Kecskés Krisztina
Zeneszerző: Tarr Bernadett
Koreográfus: Fitos Dezső (Harangozó Gyula-díjas)
Rendező: Markó Róbert

Játsszák: Főglein Fruzsina, Horváth Márk, Kocsis Rozi (Blattner Géza-díjas), Markó-Valentyik Anna, Szúkenyik Tamás

 

ITT NÉZD ONLINE

 

ATEMPO.sk