Pál Dániel Levente – Kortársak zenei kísérettel online

Pál Dániel Levente – Kortársak zenei kísérettel online

2021. január 19-én, kedden 20.00 órától folytatódik a Kortársak zenei kísérettel, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) és az A38 Hajó sorozata. Ezúttal Pál Dániel Levente tart velünk.

 

Pál Dániel Levente íróként, költőként, műfordítóként tevékenykedik, emellett a Fővárosi Nagycirkusz dramaturgja. 2006-ban többedmagával létrehozta az ismert prae.hu művészeti portált, amit azóta főszerkesztő-helyettesként gazdagít.

2017-ben jelent meg Az Úr nyolcadik kerülete című novelláskötete, aminek lírai párjaként Álmaink piros sportladája címmel adott ki verseskötetet ugyanebben az évben. A novelláskötet a hírhedt nyolcadik kerület párbeszédeit és szórakoztató, vagy éppen szívszaggató történeteit eleveníti meg. Eredetileg képregénynek indult, de már készült belőle stand-up est, rádiójáték, illetve Vida Péter főszereplésével monodrámaként színpadra is került. Egy ember nyolcadik kerülete címmel jelent meg két évvel később a kötet folytatása, amiben további szívbemarkoló emberi sorsok kerülnek a felszínre.

Az est során a szerzővel Horváth László Imre beszélget, a vizuálról Dj Lee n'gum, a zenei aláfestésről a crossover sorozat rezidens zenekara, az ATMO gondoskodik.

A zenekar tagjai:

Usztics Péter - gitár
Antal Gábor - billentyű
Gyarmati Gábor - basszusgitár
Baki József - dobok

 

 

ATEMPO.sk