Jávor "Pali" utolsó mulatása - a Magyarországi Szerb Színház előadása online (VIDEÓ)

Jávor "Pali" utolsó mulatása - a Magyarországi Szerb Színház előadása online

2021. január 22-én, pénteken 19.00 órától lesz látható a Magyarországi Szerb Színház előadása online Jávor „Pali” utolsó mulatása címmel a budapesti KMO Magyar Kultúra Online Hete sorozata keretében felvételről.

 

1959 augusztusa. A Városmajori Kórház udvarában, egy kórterem ablaka alatt, muzsikus cigányok zenéjükkel gyógyítgatják beteg társukat. Váratlanul megjelenik Jávor Pál, a színészlegenda a magyar film korabeli királya, aki szintén a kórház ápoltja. Mulatni szeretne, még egyszer… és szeretné elmondani mindenkori „bizalmasainak”, a cigányzenészeknek mi történt vele eddigi élete során:kik voltak a szülei, miként lett színész, hogyan ismerte meg a feleségét, mi történt vele a koncentrációs táborban és hogyan fogadták a hollywoodi álomgyárban.

Szereti ha Jávor „Pali”-nak nevezik miközben mondandójába belesűríti véleményét az önkényről, legyen az társadalmi, szakmai vagy magánéleti és végigvezet minket a magyar film és színjátszás egyik hőskorszakán. Mindeközben szeret, imádkozik….. és mulat, mulat, mulat...

Az előadás felidézi egy igazán kiváló színművész életének legszebb pillanatait és életének utolsó napjait sok-sok zenével.

Szereplők: Benkő Péter, Suki István, Rusz Márk Milán
Írta és rendezte: Rusz Márk Milán

 

 

ATEMPO.sk