A Kollmann Quartet feat. Raboczki Balázs online koncertje

A Kollmann Quartet feat. Raboczki Balázs online koncertje

2021. január 22-én, pénteken 17.00 órától a Kollmann Quartet feat. Raboczki Balázs ad online koncertet a Budapest Jazz Clubból.

 

A kiváló zongorista, PINTÉR ZOLTÁN már három évesen zongorázni tanult. Az első versenyét öt évesen nyerte. Ezt követően számos klasszikus és jazz versenyen ért el kiváló eredményeket. Többek közt a Bartók Béla Centenáriumi Emlékverseny I. helyezettje, illetve elnyerte a camerinoi "Premio Internazionale Massimo Urbani" versenyen a szakmai zsűri első díját. Jazz zongoristaként Garay Attila, Gonda János és Binder Károly tanítványa volt. Keze alatt első sorban a tradicionális standard jazz kompozíciók csendülnek fel, de a jazz rock és latin zenében is feltalálja magát. Az oktatás és a számos zenekari formáció után 2006-ban megalapította a saját zenekarát Pintér Zoltán Trió néven.

A szaxofonos KOLLMANN GÁBOR a magyar jazzvilág egyik meghatározó személyisége. Nem csak első osztályú exponense hangszerének, de kiváló tanára is. Emellett ő a már számos világsztárral játszott Budapest Jazz Orchestra zenei igazgatója és egy nevét viselő világszintű kvintett vezetője.

A bőgős ORBÁN GYÖRGY az ország egyik legkeresettebb zenésze hangszerén. Lendületes, virtuóz, lehengerlő muzsikus, számtalan együttesben játszik. Tagja az Avignon Nemzetközi Jazz Fesztiválon első díjat nyert Bolla Quartetnek. A dobokon a kiváló PUSZTAI CSABA jeleskedik. A tenorszaxofonos RABOCZKI BALÁZS az új generáció kiemelkedő tehetségeinek egyike.

Pintér Zoltán - zongora
Kollmann Gábor - szaxofon
Orbán György - bőgő
Pusztai Csaba - dob
Raboczki Balázs - szaxofon

 

ITT NÉZD A KONCERTET

ATEMPO.sk