Sába királynője – folytatódik az online OperaSzerda

2021. február 3-án, szerdán a nemzetközi kritika által is méltatott szólisták koncertszerű előadásában csendülnek fel Goldmark Károly Sába királynője című operájának legszebb részletei az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadáról a 20.00 órától kezdődő OperaSzerda keretében.

 

Az antik mesék tanúsága szerint Sába királynője fáradhatatlanul kutatta a Bölcsességet, s azért utazott a kor legbölcsebbnek tartott uralkodójához, Salamonhoz, hogy próbára tegye annak tudását. A Bécsben élő, vallásos zsidó családba született, magyarságát híven őrző Goldmarkot egyik tanítványának szépsége ihlette a különös, bibliai tárgyú opera megírására, melynek témája egy túlfűtött szerelmi háromszögtörténet a szeszélyes királynő, egy fiatal jeruzsálemi diplomata és a főpap lánya között.

A címszerepben Gál Erika látható, partnerei: László Boldizsár (Asszád), Sümegi Eszter (Szulamit) és Kelemen Zoltán (Salamon).

Zongorán közreműködik: Szennai Kálmán, vezényel: Kocsár Balázs, az est művészeti vezetői: Gábor Sylvie és Mányik Albert, műsorvezető: Mona Dániel.

 

ITT NÉZD ÉLŐBEN

ATEMPO.sk / opera.hu