Iram - a Cimbaliband és Danics Dóra online koncertje (VIDEÓ)

Iram - a Cimbaliband és Danics Dóra online koncertje

2021. február 3-án, szerdán 20.00 órától a Cimbaliband és Danics Dóra ad ingyenes online koncertet, ahol az IRAM című közös lemezüket mutatják be.

 

Bármilyen meglepő is, az idén 14 éves Cimbaliband minden évben tud valami különlegeset, frisset mutatni a magyar világzenei színpadán! A banda tíz nagylemezének zenéjében a kelet-európai életérzés keveredik a népzenével, és a közönség által kedvelt modern zenei stílusokkal, A banda tagjainak jelentős népzenész múltja van, így a Cimbaliband “boszorkány konyhájában” a gyökerektől merített autentikus zenéből kiindulva készülnek a fogások. A zenei csemegéket pedig úgy tálalják elénk, hogy a dalok alapját egy igen különleges hangszer, a cimbalom alkotja, megfűszerezve egy kis jazz-el, latin zenével, balkáni ritmusokkal. Nem véletlenül emlegetik a zenei szaklapok a gödöllői születésű Unger Balázst a "cimbalom Chuck Berry-je" ként! Gyors ”riffjeivel” változatos stílusban mozgatja, irányítja a zenekart az igazi magyar akusztikus "keverőpult" mögül. A fentieket egyesítve válik teljessé a hallgató számára az eredeti kelet-európai cimbalom rock’n’roll! Mesterien gyúrja össze autentikus népzenei gyűjtéseit és életigenlő szerzeményeit, melynek eredményeként születhetett meg az alábbi pár sor is a Magyar Nemzet hasábjain: a zenekar tagjai „bebizonyították, hogy az autentikus népzene is lehet trendi.”

 

Danics Dórát a televízióból is ismerheti a közönség az X-Faktor győzteseként, azonban a Cimbalibandben egy teljesen új arcát ismerhetitek meg.

 

ATEMPO.sk