Zenemánia - Nemzeti Filharmonikusok online koncertje

Zenemánia - Nemzeti Filharmonikusok online koncertje

2021. február 14-én, vasárnap 15.00 órától lesz látható a Nemzeti Filharmonikusok interaktív online Zenemánia programja a budapesti Fesztivál Színházból.

 

Az online koncerten Schubert VIII. (h-moll, „Befejezetlen”) szimfóniájának I. tételével ismerkedünk. A programmal kapcsolatos kérdéseikre a koncert alatt Dinyés Dániel karmester, a program házigazdája válaszol Önöknek.

"A Zenemánia újabb programjának akár ez is lehetne az alcíme: mitől zseniális? Olyan szimfonikus slágerdarabok tételeit fogjuk körbejárni egy órában, amelyeket mindenki ismer és szeret. De mi történik akkor, ha az ismertet nem tekintjük természetesnek? Ha közelebb lépünk hozzá, hogy megvizsgáljuk, miért is szeretjük? Vajon mi az, amitől érzelmileg mindig a hatása alá kerülünk? Eltűnik-e így a varázs, vagy éppen ettől válik még lenyűgözőbbé? Meddig mélyíthetők egy darabról szerzett ismereteink? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a Nemzeti Filharmonikusok kiváló muzsikusaival, olyan váratlan feladatok elé állítva őket, amelyekről ők is csak ott, a helyszínen értesülnek, s amelyeket az előzetes felkészülés lehetősége nélkül oldanak meg a legmagasabb színvonalon. Zeneszerzőink között lesz Schubert, Beethoven és Mozart." (Dinyés Dániel)

 

ITT NÉZD A KONCERTET

ATEMPO.sk