Szerelmes klasszikusok - az Alba Regia Szimfonikus Zenekar online hangversenye (VIDEÓ)

Szerelmes klasszikusok - az Alba Regia Szimfonikus Zenekar online hangversenye (VIDEÓ)

2021. február 14-én, vasárnap 20.00 órától lesz látható az Alba Regia Szimfonikus Zenekar hangversenye online Szerelmes klasszikusok címmel.

 

Szent Bálint (Valentin vagy Valentinus) a szerelmesek védőszentje: ezen a napon a szerelmesek világszerte megajándékozzák egymást. A fehérvári szimfonikusok az elmúlt években négyszer hívták és várták a zeneszerető közönséget páratlan Valentin-napi eseményükre a Hotel Magyar Király Kupolatermébe. Idén erre élőben nincs lehetőségük, ezért az idei Valentin-napon a 2019-ben rögzített est legszebb pillanatait idézik fel.

Az estek hangversenymestere, háziasszonya, Bondor Erika a válogatás felvezetőjében elmondta: a zenekar nem szerette volna, ha ez a többéves hagyomány megszakadna, és az idei Valentin-napon is szeretnének muzsikájukkal eljutni a közönség lelkébe, megpendítve szívük legbelső húrjait. Ezzel az összeállítással kellemes emlékeket szeretnének felidézni azokban, akik jelen voltak a koncerteken, másoknak pedig talán kedvet csinálnak a zenekar következő hangversenyeihez.

A műsorban a komolyzenei klasszikusok mellett operettrészletek, filmslágerek, lendületes keringők is elhangzanak az Alba Regia Szimfonikus Zenekar tolmácsolásában.

 

 

ATEMPO.sk