Massenet: Werther – folytatódik az online OperaSzerda

2021. február 17-én, szerdán Massenet: Werther című operájának keresztmetszete lesz látható az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadáról a 20.00 órától kezdődő OperaSzerda keretében, ahol fellép a felvidéki születésű Balga Gabriella is.

 

Goethe mindössze hat hét alatt írta meg Az ifjú Werther szenvedései című levélregényt, amely egy ifjú költő reménytelen szerelmét meséli el, aki a kínok elől végül a halálba menekül. A mű azonnal bestseller lett, egy csapásra híressé tette szerzőjét, és elindította a „Werther-kultuszt”: a nők Eau de Werther illatot viseltek, a férfiaknak „Werther-ruhadarabokat” árultak, valamint kisebb öngyilkossági hullám indult el Németország-szerte. Jules Massenet kiváló érzékkel találta meg a zenei és drámai nyelvet, amely által a német episztolából az operairodalom egyik legszívszorítóbb szerelmi története lett.

 

Az opera koncertszerű keresztmetszetében a címszerepet Haja Zsolt alakítja, partnerei: Balga Gabriella (Charlotte), Szegedi Csaba (Albert) és Szemere Zita (Sophie).

Az est művészeti vezetője: Lázár Katalin, zongorán közreműködik: Hidegkuti Pálma, műsorvezető: Mona Dániel.

 

ITT NÉZD ÉLŐBEN

ATEMPO.sk / opera.hu