Hit-Művészet – zene és beszélgetés a Cziffra Fesztiválon

2021. február 17-én, szerdán 19.30-tól folytatódik a Cziffra Fesztivál, amely a komolyzene ünnepe mellett, mindig is a különböző művészetek, tudományágak olvasztótégelye, valamint a jó beszélgetések, gondolatok szárnyalásának színtere volt.

 

Elvezethet a művészet a hithez? És a hit hozzásegít-e a művészet átéléséhez? Hiszen mindkettő a szép, a jó és az igaz kereséséről szól, és az alkotó erőről, amely egykor azt mondta: „Legyen!” És ez az a „legyen”, amit mi, emberek utánozni próbálunk. Költészettel, zenével, tollal vagy zongorával, cimbalommal. Mi történik a zenésszel, amikor improvizál, és úgy érzi, a kezét egy nála nagyobb erő mozgatja?

Ezekre a kérdésekre keresi a választ Bősze Ádám zenetudós beszélgetőtársaival, Rudolf Péter színművésszel, Balázs János zongoraművésszel és Kozma Imre római katolikus atyával. Szó lesz isteni és emberi művészetről, valamint hitbéli alkotásról, művészi hitvallásról is. Amire pedig nem lehet választ adni szavakkal, azt zenei improvizációk válaszolják meg: Lukács Miklós és Balogh Kálmán kotta nélkül érkeznek, hogy azt a muzsikát szólaltassák meg, amely soha máskor, csakis ott és akkor lesz hallható.

 

Közreműködik

Rudolf Péter
Kozma Imre atya
Balázs János
Lukács Miklós (cimbalom)
Balogh Kálmán (cimbalom)

Házigazda: Bősze Ádám

 

NÉZD ÉLŐBEN ITT

ATEMPO.sk