Schöck Atala és Cseh Antal operaestje – folytatódik az online MaszkaBál

2021. február 26-án, pénteken Schöck Atala alt és Cseh Antal basszbariton áriaestjükön Mozart és Bizet népszerű darabjai mellett az orosz operairodalom remekeiből, valamint ritkábban hallható olasz művekből válogatnak.

A műsort az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadáról az Opera MaszkaBál sorozata keretében 20.00 órától közvetítik élőben online.

 

Schöck Atala 1998-ban nyerte meg a Simándy József Énekversenyt, 2000-ben pedig harmadik helyezést ért el a Magyar Rádió Énekversenyén. Még ugyanebben az évben megszerezte diplomáját a Zeneművészeti Főiskola Tanárképző Intézetében. A Magyar Állami Operaház közönsége 2004-ben ismerhette meg, azóta is a színház egyik nélkülözhetetlen szólistája. Szeged és Budapest után hamarosan Drezda, Frankfurt, Prága, Bécs, Palermo, Torino, Brüsszel, Sevilla, Párizs és Bayreuth közönsége is megismerhette tehetségét. Az Opera a 2016/17-es évad Kamaraénekesévé választotta, munkásságát 2017-ben pedig Liszt Ferenc-díjjal ismerték el. Operaszerepei mellett rendszeresen énekel barokk és klasszikus oratóriumokban is.

Cseh Antal tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Főiskolai Kar magánének szakán végezte, de ezzel párhuzamosan elkezdte a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem operaénekesi szakát, ahol 2006-ban tett záróvizsgát. Több országos és nemzetközi énekverseny díjazottja volt, és részt vett olyan kiemelkedő művészek mesterkurzusain is, mint Polgár László, Renato Bruson, Jevgenyij Nyesztyerenko, Vásáry Tamás és Marton Éva. A Magyar Állami Operaházban 2007-ben debütált az Andrea Chénier-ben, azóta számos szerepben láthatta a budapesti közönség, valamint a határon túli vendégelőadások nézői.

Az est művészeti vezetője: Kovács Katalin
Zongorán közreműködik: Doman Katalin
Műsorvezető: Mona Dániel

 

ITT NÉZD ÉLŐBEN

 

Műsor:

Mozart: Così fan tutte – Guglielmo és Dorabella duettje az I. felvonásból („Il core vi dono”) – Schöck Atala és Cseh Antal
Mozart: Don Giovanni – Leporello Regiszter-áriája az I. felvonásból („Madamina, il catalogo è questo”) – Cseh Antal
Bizet: Carmen – Seguidilla az I. felvonásból („Près des remparts de Séville”) – Schöck Atala
Muszorgszkij: Boris Godunov – Varlaam bordala az I. felvonásból („Kak vo gorode bylo vo kazani”) – Cseh Antal
Csajkovszkij: A pikk dáma – Paulina áriája az I. felvonásból („Da, vszpomnyila... padrugi milije”) – Schöck Atala
Verdi: Attila – Attila áriája a II. felvonásból („Mentre gonfiarsi l'anima”) – Cseh Antal
Donizetti: A kegyencnő – Leonóra áriája a III. felvonásból („Fia dunque vero... Oh mio Fernando”) – Schöck Atala

ATEMPO.sk / opera.hu