35 éves a Kisbojtár Gyermektáncegyüttes - ünnepi műsor online

35 éves a Kisbojtár Gyermektáncegyüttes - ünnepi műsor online

2021. március 5-én, pénteken 17.00 órától lesz látható az ünnepi műsor a párkányi Kisbojtár Gyermektáncegyüttes fennállásának 35. évfordulója alkalmából felvételről.

 

Ünnepi műsor keretében ünnepelte 2017 május végén fennállásának 35. évfordulóját a párkányi Kisbojtár Gyermektáncegyüttes. A kisbojtár táncegyüttes 1982-ben alakult és azóta is dalaival, gyönyörű népviseleteivel, hangulatos táncaival, szórakoztatja a közönséget. Ez alatt a 35 év alatt kisbojtárosként mintegy ötszáz gyerek fordult meg a próbateremben és a színpadokon. A néptánccsoport megalapítója, Hégli Marianna szerint a zene és a tánc szinte mindenre gyógyír. A tehetséggondozást pedagógusként és óvodaigazgatóként is mindig nagyon fontosnak tartotta.

Az együttes 1983-ban díjazott lett az Országos Népművészeti Fesztiválon Zselízen, a Kéméndi gyerekjátékok és táncok c. koreográfiával. A járási szintű népművészeti alkotások versenyében 1983-tól 1999-ig folyamatosan első helyezett volt, később, mint örökös első, ebben a versenyben már csak meghívott vendégként szerepelt. 1983-tól hatszor nyerte el az Országos Népművészeti Fesztivál, ill. az Országos Kulturális Ünnepély díjait, ebből háromszor fődíjat nyert. Díjat nyert Eperjesen, Myjaván a szlovák országos fesztiválokon is, és külföldi útjairól is díjakkal tért haza. Járt Dániában, Szerbiában, Romániában, Lengyelországban, Csehországban, Ausztriában és Mo.-n. Több alkalommal láthatta közönség tévéműsorokban is. Évente átlagosan harminc alkalommal lép közönség elé. Működése első tíz évében a Garam és az Ipoly menti magyar tánc-, zene-, ének- és szokáshagyományokat állította színpadra, utána nyitott az egész Kárpát-medencére

 

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk