Keszei Bori és Balczó Péter operaestje – folytatódik az online MaszkaBál

Keszei Bori és Balczó Péter operaestje – folytatódik az online MaszkaBál

2021. március 5-én, pénteken két olyan népszerű énekes ad áriaestet, akiket az OperaSzerda-sorozat nézői már több keresztmetszetben is láthattak. Keszei Bori és Balczó Péter Monteverdi és Mozart műveiből, valamint a 19. század operairodalmából válogatnak..

A műsort az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadáról az Opera MaszkaBál sorozata keretében 20.00 órától közvetítik élőben online.

 

A budapesti születésű Keszei Bori a Weiner Leó Konzervatóriumban járt magánének szakra, majd Debrecenben és Szegeden mutatkozott be, ahol a lírai koloratúr fach számos szerepét elénekelte. A Magyar Állami Operaházban 2000-ben debütált Gilda (Rigoletto) szerepében, majd az OperaStúdió tagja lett. 2003 és 2008 között a bécsi Staatsoper szólistája volt, ahol változatos repertoárt épített ki. Az Opera közönsége 2009 óta láthatja ismét rendszeresen Mozart, Verdi, Wagner, Puccini és R. Strauss műveiben, valamint kortárs szerzeményekben. Operaénekesi karrierje mellett szívesen lép fel operettekben és musicalekben is.

A debreceni születésű Balczó Péter 2006-ban, a Csokonai Színházban mutathatta meg először tehetségét Pedrillo (Szöktetés a szerájból) szerepében, majd egyre nehezebb operai karakterek megformálásával bővítette szólóénekesi repertoárját. Számos énekverseny díjazottjaként a nemzetközi operaéletben is bemutakozott. A Magyar Állami Operaházban 2012-ben Alfredo Germont (Traviata) szerepében debütált, az elmúlt egy évtizedben pedig a romantikus operairodalom további fontos tenorszerepeit is elénekelte, de repertoárján sok 20-21. századi mű is megtalálható. 2012-ben Simándy József-emlékplakettel tüntették ki.

Az előadás művészeti vezetője: Harangi Mária
Zongorán közreműködik: Jean Klára
Műsorvezető: Ókovács Szilveszter

 

ITT NÉZD ÉLŐBEN

 

Műsor:

Monteverdi: Poppea megkoronázása – Poppea áriája („Signor le tue parole”) – Keszei Bori
Mozart: Don Giovanni – Don Ottavio áriája az I. felvonásból („Dalla sua pace”) – Balczó Péter
Mozart: A kairói lúd, avagy A rászedett vőlegény – Auretta áriája („Se fosse qui”) – Keszei Bori
Verdi: Rigoletto – A Herceg áriája a II. felvonásból „Ella mi fu rapita”) – Balczó Péter
Haydn: Esz-dúr ária és variációk – Jean Klára
Massenet: Werther – Werther áriája a III. felvonásból („Pourqoui me reveiller”) – Balczó Péter
Dvořák: Ruszalka – Ruszalka áriája az I. felvonásból („Měsíčku na nebi hlubokém”) – Keszei Bori
Verdi: Traviata – Violetta és Alfredo kettőse a III. felvonásból („Parigi, o cara”) – Keszei Bori és Balczó Péter

ATEMPO.sk / opera.hu
Fotó: Nagy Attila