Tercett-Trió - nőnapi online adás az Opera művészegyütteseivel

Tercett-Trió - Online műsor az Opera művészegyütteseivel

2021. március 8-án, hétfőn folytatódik az Opera Tercett-Trió sorozata, melynek keretében a francia zeneszerzőké lesz a főszerep: Delibes, Ravel és Saint-Saëns művei mellett ritkábban hallható komponisták alkotásait is hallhatják a közvetítés nézői.

Az Opera művészeti együttesei, az Énekkar és a Zenekar 20.00 órától élő közvetítéssel várja nézőit.

 

Az Opera Kórus műsorában az elsősorban operáiról és balettjeiről híres Léo Delibes (1836–1891) Le Rossignol (A csalogány) és az impresszionizmust az improvizációval vegyítő André Caplet (1878–1925) Viens! Une flute invisible (Jöjj! Egy láthatatlan síp) című dalát Töreky Katalin adja elő Gjorgjevic Dóra fuvola- és Andrássy-Neuenstein Krisztina zongorakíséretével. A folytatásban a 20. század első évtizedeinek legnagyobb francia zeneszerzője, Maurice Ravel (1875–1937) hangszerkíséret nélküli Trois chansons (Három dal) című ciklusát Mitrasca Rebeka-Asztrid, Pap Nikoletta, Dévényi Judit, Kádár Ágota, Ladjánszki László, Somogyi Balázs, Sebestyén Pál és Forgács Péter tolmácsolásában hallhatja az online közönség.

Az Opera Zenekar művészei szintén megszólaltatnak Ravel-műveket: Vonósnégyesének I. tételét Závodszky Magdolna (I. hegedű), Fenyő Katalin (II. hegedű), Lukács Attila (brácsa) és Zacher Wambach Tibor (gordonka), a Lúdanyó meséi szvit három részletét, valamint az OperaLive-sorozatban gyakran szereplő Camille Saint-Saëns (1835–1921) Danse macabre (Haláltánc) című szimfonikus költeményét Balog Evelin (fuvola), Káli-Fonyódi Fruzsina (oboa), Pálfi Csaba (klarinét), Fábry Bálint (fagott) és Tóth Bálint (kürt) adja elő. A műsorban a francia zenei szcéna egyik kiemelkedő szereplője, a sokoldalú Charles Koechlin (1867–1950) egy műve is helyet kap. Trió fuvolára, klarinétra és fagottra című szerzeménye Scheuring Kata (fuvola), Pálfi Csaba (klarinét) és Bánfi József (fagott) előadásában hangzik el.

 

NÉZD ÉLŐBEN ITT

ATEMPO.sk / Opera.hu