A Szalóky Group online koncertje

A Szalóky Group online koncertje

2021. április 2-án, pénteken 19.50-től a Szalóky Group ad online koncertet a Budapest Jazz Clubból a Harmónia Jazzműhely sorozata keretében.

A zenekar tagja a felvidéki Farkas Zsolt zongorista is.

 

A zenekarvezető trombitás, SZALÓKY BALÁZS így ír erről a Harmónia Jazzműhely Színpadán először bemutatkozó, fiatal együttesről:

Amikor hazatértem New York-i tanulmányaim után, már tudtam, hogy nekem az ott tanultakat arra kell használnom valamilyen módon, hogy az itthoni kultúrát színesíteni tudjam. Már csak ennek a módját kellett megtalálnom. Mikor 2018 tavaszán a Jazz At The Lincoln Center Orchestra bécsi koncertje után a zenészekkel beszélgettünk éjszakába nyúlóan, megfogalmazódott bennem a konkrét terv, és 2018 szeptemberében megalapítottuk a “Szaloky Group”-ot.

A csapat tagjai fiatal muzsikusok, akik hozzám hasonlóan szeretik a jazz-zenét és egytől egyig hivatásuknak is tekintik. A zenekar megalakulása óta elsődleges szempontnak számít az olyan repertoár műsoron tartása, amely a mai trendek szerint nyúlt élményt a hallgatóságnak, viszont megőrzi, tiszteletben tartja a jazz-zene tradícióit.

Folyamatosan bővülő repertoárunk tartalmaz a műfaj meghatározó alakjainak a munkásságára épülő, rövid történetekkel (szakmai irodalmi forrásokból) színesebbé tett műsorokat. Pl. “Who Is Duke Ellington”

Hasonló tematikára épülő műsorunk például a “The Emergence Of Bebop” is. Azzal a különbséggel, hogy itt egy irányzat születése kerül bemutatásra több zenész munkásságán keresztül.
Fontosnak tartjuk a tradíciók megőrzése mellett a műfaj további fejlődését is, így műsorunkon adott esetben szerepelnek saját szerzemények is.

A zenekar többi tagja: RABOCZKI BALÁZS szaxofon, GÁLFFY GERGELY gitár, FARKAS ZSOLT zongora, MAROS RUDOLF bőgő, MÜLLER TAMÁS dob.

 

Szalóky Balázs - trombita
Raboczki Balázs - szaxofon
Gálffy Gergely - gitár
Farkas Zsolt - zongora
Maros Rudolf - bőgő
Müller Tamás - dob

 

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk