VIDEÓ: A jövő generációja - Boros Misi zongoraestje

A jövő generációja - Boros Misi zongoraestje online

Boros Misi, a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató felfedezettje adott online koncer 2021. április 7-én, szerdán 19.00 órától, amit a szekszárdi Művészetek Házából  közvetítettek a Filharmónia Magyarország jóvoltából.

A fiatal zongoraművész generációjának kiemelkedő alakja. A hangversenyen az ifjú tehetség Liszt és Chopin romantikus alkotásaival lopja be magát újra mindenki szívébe önálló zongoraestjén.

Műsor

Chopin: Esz-dúr keringő, op. 18.
Chopin: 2. b-moll szonáta, op. 35.
Liszt: Zarándokévek III. - Sursum Corda
Liszt: h-moll szonáta

 

 

A rajongók által csak Misinek hívott ifjú művész 6 éves korától tanul zongorázni a pécsi Liszt Ferenc Zeneiskolában, jelenleg a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium tanulója, tanárnője Megyimóreczné Schmidt Ildikó, mentora pedig a Kossuth-díjas zongoraművész, Bogányi Gergely. A fiú már pici kora óta a zene bűvkörében él: már óvodásként saját dallamokat talált ki. 8 éves kora óta minden korosztályos országos versenyt megnyert, amin elindult. Összesen 11 fontos hazai és nemzetközi versenyen szerzett első helyet, köztük Rómában, Milánóban és Párizsban. 2014-ben, amikor tizenegy évesen a Kicsik korosztályában megnyerte a Magyar Televízióban közvetített klasszikus zenei tehetségkutatót, a Virtuózokat, az egész ország kedvence lett. 2017-ben jelent meg első önálló koncertlemeze.

ATEMPO.sk