Öt ősbemutató - a Studio 5 online szerzői estje Herczku Ágnessel és a Sonus Cordis Vonósnégyessel

Öt ősbemutató - a Studio 5 online szerzői estje Herczku Ágnessel és a Sonus Cordis Vonósnégyessel

2021. április 7-én, szerdán 19.30-tól öt ősbemutató hangzik el a Studio 5 Esszenciák című online szerzői estjén a Zeneakadémiáról.

 

A műsorban Virágh András Gábor Árva vagyok, Szentpáli Roland Delusion Fragments, Kutrik Bence Sileo, Bella Máté Aeolus és Solti Árpád AI3I3A című műve csendülnek fel.

A koncerten közreműködik a Sonus Cordis Vonósnégyes - Krulik Eszter (hegedű), Lachegyi Róza (hegedű), Máté Győző (brácsa), Szabó Judit (cselló) - és Herczku Ágnes (ének).

 

A Studio 5 alkotói csoport - Bella Máté, Kutrik Bence, Solti Árpád, Szentpáli Roland és Virágh András Gábor - évről évre megrendezett tematikus koncertjeinek célja, hogy a nagyközönség és a kortárs zene között a lehető legtermészetesebb viszony jöjjön létre. E cél elérésének eszközéül most a népdalt választották.

Immár nyolcadik tematikus estjükön a Studio 5 alkotói azt szeretnék megmutatni, hogy a magyar népdalok esszenciái hogyan integrálhatóak a 21. századi modern zenébe.

A koncerten öt ősbemutató hangzik el a Sonus Cordis Vonósnégyes előadásában, a művek között pedig felcsendülnek az ihletet adó népdalok Herczku Ágnes Fonogram- és eMeRTon-díjas népdalénekes tolmácsolásában. Az élő közvetítés a Zeneakadémia online koncertterméből, Facebook-oldalán és YouTube csatornáján követhető.

 

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk